Σπιτικό ταχίνι με κακάο-σκέτη απόλαυση!

Έχετε παιδιά “περίεργα”, που ζητάνε μόνο μερέντα και τίποτα άλλο; Αυτή η συνταγή είναι η λύση στο πρόβλημά σας!

Το τελευταίο διάστημα έχω μπει σε ένα στάδιο “μετάβασης” με τη διατροφή των μικρών μου, προσπαθώντας να περιορίσω όσο μπορώ τα γλυκά και να τους προσφέρω καλύτερες και πιο υγιεινές επιλογές.

Με αυτό δεν εννοώ, φυσικά, ότι τρώγανε ποτέ “σαβούρα”! Πάντα πρόσεχα να τρέφονται σωστά και έχοντας σύζυγο παιδίατρο, υπήρχε μια ζωή ειδική προσοχή στο θέμα της διατροφής των παιδιών μας.

Ωστόσο, δεν είμαι σε καμία περίπτωση μία μαμά των άκρων. Δεν είμαι, δηλαδή, από τις μαμάδες, που θα απαγορέψουν τελείως το γλυκό, ούτε από αυτές που προσφέρουν δικά τους γλυκά σε παιδικά πάρτι, για να μη φάνε τα παιδιά τους τα “έτοιμα”, καθώς θεωρώ πως κάθε “άκρο” καταλήγει στο τέλος σε μη επιθυμητό αποτέλεσμα και πως η απόλυτη στέρηση θα έχει αντίκτυπο στο μέλλον.

Παν μέτρον άριστον, με άλλα λόγια, αλλά αυτό το μέτρο είναι φορές, που καταφέρνει και “σπάει”, βλέπε γιορτές Χριστουγέννων, οπότε και κατακλυστήκαμε από γλυκά και κεράσματα!

Έτσι, λοιπον, από τις αρχές του χρόνου αποφάσισα να μην ξαναβάλω γλυκό στο σπίτι ή καλύτερα “ανθυγιεινό” γλυκό και να προσφέρω στα παιδιά μου μόνο υγιεινές εναλλακτικές, αφήνοντας τις στιγμές “ατασθαλίας”, να περιοριστούν στα κεράσματα στο σχολείο από συμμαθητές, παιδικά παρτι κλπ.

Μία από αυτές τις υγιεινές εναλλακτικές είναι αυτή, που θα σας προτείνω σήμερα! Σπιτικό άλειμμα από ταχίνι με κακάο και τέλεια γεύση, που θα λατρέψουν τα μικρά!

Στο παρελθόν σας έχω προτείνει άλλη μια τέλεια συνταγή για σπιτική μερέντα, που έρχεται να αντικαταστήσει την κλασσική μερέντα εμπορίου. Τη συγκεκριμένη μερέντα την λάτρεψαν τα αγόρια μου, αλλά η μικρή μου σουσού, ως η μεγαλύτερη σοκολατού έβερ, κατέληξε πως δεν της αρέσει τελικά, γιατί η γεύση της έτοιμης είναι για αυτήν αξεπέραστη!

Έχοντας καταλάβει το κόλλημά της με την μερέντα, προσπάθησα να την κάνω να αγαπήσει το ταχίνι με κακάο. Το κατάφερα, αλλά ακόμη και αυτό,παρότι είναι σαφώς ανώτερο από την μερέντα, περιέχει φοινικέλαιο και αρκετή ζάχαρη.

Ετσι δοκίμασα να φτιάξω το δικό μου, σπιτικό άλειμμα και έχω να δηλώσω με περηφάνια, ότι είναι καταπληκτικό! Φτάνει να σας πω, ότι τα παιδιά μου συμφώνησαν ότι είναι πιο νόστιμο από του εμπορίου! Και τα 3 🙂

Και το καλύτερο; Δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, παρά αγνό και καθαρό μελάκι!

Πάμε να το φτιάξουμε;

Υλικά:

300 γρ ταχίνι (συνήθως τόσο περιέχουν όλα τα βαζάκια)

120-130 γρ μέλι (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)

30 γρ. κακάο καθαρό

μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι! Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βαζάκι και τέλος!

Έτοιμο! Διατηρείται αρκετές μέρες εκτός ψυγείου, μιας και δεν περιέχει γάλα! Αν φυσικά περισσέψει 😉

Και φυσικά είναι μία τέλεια, υγιεινή και πολύ θρεπτική πρόταση για απογευματινό σνακ ή και κολατσιό στο σχολείο!

Στη φωτογραφία το άλειψα σε pancakes, που έφτιαξα με συνταγή του αγαπημένου Jamie Oliver και την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ!

Και μη ξεχνάτε πως καθημερινά ανταλλάσσουμε ιδέες για το σχολικό σνακ των παιδιών μας στον λογαριασμό μου στο instagram, τα οποία ανεβαίνουν σε stories με το hashtag “pack_my_snack”!

Ακολουθήστε με εδώ και μπείτε στην παρέα μας!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!