Κολασμένα panckakes!

Θέλετε να ετοιμάσετε σαν κορίτσια και εσείς ένα brunch της προκοπής για την οικογένειά σας ή για τις φίλες σας και δε ξέρετε από πού να αρχίσετε; Θέλετε μήπως να κάνετε έκπληξη στα παιδάκια σας ή στον αντρούλη σας το Σαββατοκύριακο με ένα σούπερ πρωινό έκπληξη; Ό,τι και να θέλετε, η απάντηση είναι μία! Pancakes! Και σας έχω την πιο πετυχημένη, εύκολη, γρήγορη και κυρίως απολαυστική συνταγή, που θα σας ανακυρήξει masterchef των brunch σε όλη την παρέα σας!

Για την ακρίβεια η συνταγή είναι του αγαπημένου μου Jamie Oliver! Τον έβλεπα, που λέτε, μια μέρα στην τηλεόραση, σε αυτές τις εκπομπές, που κάνει στα γνωστά συνδρομητικά κανάλια και κάθεσαι καρφωμένος να τον βλέπεις, με τα σαλάκια να τρέχουν στο πάτωμα και κάπου εκεί τον ακούω να λέει: Θέλετε τη συνταγή για τα πιο ωραία pancakes, που έχετε δοκιμάσει;

Δεν ήθελα και πολύ! Αρπάζω χαρτί και μολύβι, σημειώνω τα υλικά και τρέχω στην κουζίνα! Και επειδή τη δοκιμάσα τη συνταγή και επειδή ήταν όντως σούπερ και πανεύκολη και πολύ πολύ γρήγορη, δε μπορούσα να μην τη μοιραστώ μαζί σας!

img_4214

Δε χρειάζεται να πω, επίσης και το πόσο χριστουγεννιάτικο-εκτός από απολαυστικό- είναι ένα πρωινό με panckakes ετσι; Τέλεια πρόταση ακόμη για πρωινό Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, για να απολαύσετε ιδιαίτερες στιγμές με την οικογένειά σας, αλλά και για χριστουγεννιάτικα απογεύματα παρέα με το ζεστό σας καφεδάκι δίπλα στο δέντρο!

Σημειώστε και φύγαμε να την κάνουμε, λοιπόν!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • μία πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό

img_4246

Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με σύρμα. Δε θέλει καν μίξερ! Αν και το δοκίμασα , για να δω διαφορά και δεν υπάρχει απολύτως καμία!

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο.

Ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα με την κουτάλα μαγειρέματος στο κέντρο από το τηγάνι.

Το αφήνουμε 1-2 λεπτά με το μάτι

Το γυρίζουμε και από την άλλη.

Και αυτό ήταν!

img_4195

Από πάνω επιλέγουμε να προσθέσουμε ό,τι μας αρέσει και τραβάει η όρεξή μας! Σοκολάτα, μαρμελάδα, φρούτα, ξηρούς καρπούς…η λίστα είναι ατελείωτη!

Εγώ, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, επέλεξα υγρή σοκολάτα μαζί με φέτες από μπανάνα και περιττό να πω, ότι επικράτησε…σοκολατομαχία άνευ προηγουμένου!

img_4200 img_4197 img_4199

Πανεύκολο;;

Καλή επιτυχία!!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!