Γεμιστά με πλιγούρι, τραχανά και κρυμμένα λαχανικά!

Αν γεμιστά για σας σημαίνει μόνο ρύζι, αυτή η συνταγή θα σας δώσει μία πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά και πολύ πιο θρεπτική “οπτική”…

Τη συγκεκριμένη συνταγή την έχω ανεβάσει σε stories στο instagram και βασίζεται στην γνωστή και αγαπημένη μου συνταγή για γεμιστά με κρυμμένα λαχανικά.

Επειδή, όμως, μου τη ζητάτε και “γραμμένη” αναλυτικά κι εγώ χατίρια δε χαλάω 🙂

Ιδού τα βήματα ένα προς ένα!

Υλικά:

Πιπεριές για γέμισμα

Πιπεριές φλωρίνης

Ντομάτες

Καρότα

Δύο κρεμμύδια

Πλιγούρι και τραχανά.

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι και πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα λαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις πιπεριές με ένα κουτάλι, τοποθετώντας το σε ένα μούλτι.

Αφού το αλέσουμε, αλέθουμε επιπλέον τα 2 κρεμμύδια, 3-4 καρότα, 2 ακόμη ντομάτες και 2 πιπεριές και αδειάζουμε το περιεχόμενο από το μούλτι σε ένα μεγάλο μπολ.

*Μπορείτε. να αλέσετε και ό,τι άλλο λαχανικό θέλετε. Ανάλογα με το τι θα βρω φρέσκο, έχω προσθέσει στη γέμιση κολοκύθι και μελιτζάνα.

Προσθέτουμε το λάδι, το αλατοπίπερο και την πάπρικα και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το πλιγούρι και τον τραχανά, όπως θα κάναμε με το ρύζι. Υπολογίζουμε μία κουταλιά της σούπας πλιγούρι ή τραχανά για κάθε ένα γεμιστό.

Εγώ συνήθως βάζω μισό-μισό. Δηλαδή, μισές κουταλιές πλιγούρι και μισές τραχανά. Μπορείτε επίσης να το “σπάσετε”, βάζοντας και λίγες κουταλιές ρύζι. Υπολογίστε πάντως μια κουταλιά ανά γεμιστό.

Ανακατεύουμε ξανά και γεμίζουμε τα λαχανικά.

Τοποθετούμε τα καπάκια, ραντίζουμε από πάνω με λίγο ακόμη ελαιόλαδο, βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά.

*Αν σας περισσέψει γέμιση, ‘σκορπίστε’ την γύρω από τα γεμιστά στο ταψάκι. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε ανάμεσα και πατατούλες!

Υπέροχο, πεντανόστιμο, θρεπτικό και…άκρως μαμαδίστικο!

Καλή επιτυχία!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!