Τσουρέκια με ζαχαρούχο-τούμπανο!!

Θέλετε τσουρέκι, που φουσκώνει σαν τρελό και τρώγεται μετά μανίας; Είστε στο σωστό μέρος! Το διάσημο τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα, σε δική μας παραλλαγή, που πάλι καλά φωτογραφήθηκε, γιατί καταναλώθηκε σε χρόνο dt!

Η αλήθεια είναι ότι το ζαχαρούχο γάλα δεν το “συμπαθώ” πολύ! Όπως και κάθε αντίστοιχο γάλα, μη φρέσκο!

Στη συγκεκριμένη συνταγή, όμως, αξίζει να το δοκιμάσετε! Δε ξέρω πώς ακριβώς “τα καταφέρνει”, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάνει τα τσουρέκια τόσο αφράτα, που δεν το πίστευα ούτε εγώ!

Πάμε να τα κάνουμε;

Υλικά:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (το μικρό)

3 κουτιά ζάχαρη (δοσομετρητής θα είναι το κουτί από το ζαχαρούχο)

2 κουτιά ελαιόλαδο

3 κουτιά νερό χλιαρό

6 αυγά

3 κιλά αλεύρι για τσουρέκι

200 γρ. μαγιά νωπή

2 βανίλιες

1 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ

4 κουταλάκια του γλυκού μαχλέπι

1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

1 πορτοκάλι (τον χυμό του)

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε μία λεκανίτσα λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτάκια νερό.

Μόλις λιώσει η μαγιά, προσθέτουμε στη λεκανίτσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας!

Προσοχή! Το μείγμα να είναι χλιαρό, όχι καυτό, για να μην κάψουμε τη μαγιά!

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι!

Ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, μέχρι να το ρουφήξει όλο!

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, για να φουσκώσει.

Πλάθουμε τα τσουρέκια και τα αφήνουμε ξανά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν κι άλλο.

Τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Βγαίνουν αφράτα και λαχταριστά!

Εμείς, όπως πάντα, απολαύσαμε τόσο το αποτέλεσμα, όσο και την διαδικασία!

Καλή επιτυχία!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!