Γεμιστά…διπλογεμιστά!

Καλά δεν το συζητώ. Δεν υπάρχει πιο γνωστή, πιο παραδοσιακά ελληνική και πιο αγαπητή και νόστιμη συνταγή από τα γεμιστά! Τα τρώνε όλοι (μικροί-μεγάλοι) και το καλύτερο; Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα ζεστά αλλά και κρύα!

Τι κάνει, λοιπόν, αυτό το τόσο αγαπημένο φαγητό ‘δύσκολο’ για τα παιδιά;…Το γεγονός, ότι σχεδόν όλα τα παιδάκια τα τρώνε μεν, αφού όμως πρώτα ‘βγάλουν το γύρω γύρω’, όπως συνηθίζουν να το λένε, με αποτέλεσμα να καταλήγουν να τρώνε ρύζι με μυρωδικά και ίσως και κιμά!

Και για να λέμε και την αλήθεια, δε ξέρω για σας μανούλες, αλλά το ίδιο ακριβώς έκανα και εγώ, όταν ήμουν παιδί και υποψιάζομαι, ότι το κάνατε και αρκετές από εσάς!

Τι κάνουμε, λοιπόν, για να πάρουν τα παιδάκια μας τις απαραίτητες βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία από τα λαχανικά; Τι άλλο; Τη γνωστή μας τακτική! Κρύβουμε τα λαχανικά!

Στην προκειμένη περίπτωση τα κρύβουμε μέσα στη γέμιση των γεμιστών!

Γεμιστά διπλογεμιστά λοιπόν!

Δείτε τι ακριβώς κάνω εγώ:

1)Αδειάζω το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις πιπεριές, που θα γεμίσω, σε ένα μούλτι και τα αλέθω. (Εγώ συνήθως γεμίζω και κολοκυθάκια και επιλέγω, εκτός από πράσινες και κόκκινες πιπεριές, γιατί προτιμάω τη γεύση τους).

%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b11

2)Αφού όμως τα μπομπιράκια δεν τρώνε ‘το γύρω γύρω’ παίρνω εξτρά πιπεριές (συνήθως 2 πράσινες και 2 κόκκινες για ένα ταψί γεμιστά) και τα αλέθω και αυτά μαζί με μία ακόμη ντομάτα και ένα ξερό κρεμμύδι. Κάποιες φορές προσθέτω και λίγο πράσινο κρεμμυδάκι για εξτρά γεύση.

%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b1

3)Το κρύψιμο λαχανικών, όμως, δε σταματάει εκεί! Μαζί με όλα τα παραπάνω, αλέθω και δύο κολοκυθάκια συν δύο μέτρια καρότα. Αυτό θα πει κοκτέιλ βιταμινών!

%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%85%ce%b8%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%bc%cf%85%ce%b4%ce%b9

4)Βάζω όλα τα αλεσμένα λαχανικά σε μία λεκανίτσα κουζίνας. Μπορείτε να προσθέσετε ίσως και κάποια μυρωδικά, όπως μαϊντανό , αλλά προσέξτε μην το ‘χάσετε’ εκεί! Αν πρόκειται για μυρωδικό με έντονο άρωμα μπορεί να μην το φάει το παιδάκι σας λόγω αυτού, ενώ όλα τα παραπάνω λαχανικά ούτε που θα τα καταλάβει!

5)Προσθέτω ρύζι (υπολογίζω μία κουταλιά της σούπας ρύζι Καρολίνα για κάθε γεμιστό) και στη συνέχεια λάδι, αλάτι και πιπέρι. Αν τα κάνω με κιμά, προσθέτω και τον κιμά και τα ανακατεύω όλα μαζί καλά.

6)Γεμίζω τα λαχανικά μου, προσθέτω λίγο νεράκι στο ταψί και τα ψήνω για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

%cf%86%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bd%ce%bf%cf%82

Tip: Αν σας περισσέψει γέμιση, ‘σκορπίστε’ την γύρω από τα γεμιστά στο ταψάκι. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε ανάμεσα και πατατούλες!

Σας υπόσχομαι, ότι τα παιδάκια σας δεν θα καταλάβουν τίποτα και εσείς θα είστε επιτέλους σίγουρες, ότι έφαγαν τα λαχανικά τους!

Καλή επιτυχία!!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!