Πρασόρυζο μελωμένο και αγαπημένο!

Μία συνταγή, που αγαπώ κι εγώ και τα μικρά μου (και ειδικά το δεύτερο το θεωρώ μεγάλη επιτυχία 🙂 ), την οποία μου ζητάτε εδώ και καιρό και νομίζω, πως ειδικά τώρα, τη Μεγάλη Εβδομάδα, είναι η κατάλληλη ευκαιρία, για να σας την παρουσιάσω!

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια πολύ απλή συνταγή, που βασίζεται στην συνταγή για το σπανακόρυζο. Απλά εγώ προσωπικά, χάρηκα πολύ, όταν την πρωτοέκανα, πρώτον γιατί μέχρι πρόσφατα δεν την είχα μαγειρέψει ποτέ, αλλά κυρίως γιατί μέχρι σήμερα δεν το έτρωγα καν το πράσο!

Από τότε, όμως, που τη δοκίμασα, την κάνω σίγουρα μια φορά το μήνα και μάλιστα η 7χρονη κόρη μου την κατέταξε στα αγαπημένα της πιάτα! Ε, αν αυτό δεν είναι επιτυχία, τότε τί; 🙂

Πάμε να την κάνουμε!

Υλικά:

Πράσο (ένα κιλό)

Κρεμμύδι 1 ξερό και λίγο φρέσκο

Ρύζι καρολίνα 1 κούπα

Λάδι

Αλάτι και πιπέρι

Μπούκοβο ή σκόνη τσίλι (προαιρετικά)

Λεμόνι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (φρέσκο και ξερό) και σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Προσθέτουμε το πράσο, που το έχουμε πλύνει και κόψει σε κομμάτια (σχετικά χοντρά), αλατοπιπερώνουμε και το σωτάρουμε και αυτό για λίγα λεπτά.

Σβήνουμε με τον χυμό ενός λεμονιού, προσθέτουμε το ρύζι και λίγο καυτό νερό, ίσα να σκεπαστεί το φαγητό. Βάζουμε καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε να σιγοβράσει ένα 20λεπτο περίπου και είμαστε έτοιμοι!

Σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι και απολαμβάνουμε με σπιτικό ψωμάκι!

Τέλειο!! Για τη συνταγή για το πανεύκολο, σπιτικό ψωμάκι δείτε εδώ!

*Extra Tip: Αν σας αρέσουν τα καυτερά (και προφανώς αναφέρομαι μόνο σε ενήλικες και όχι στις μερίδες, που θα καταναλωθούν από παιδιά), προσθέστε λίγο τσίλι σε σκόνη ή μπούκοβο! Πραγματικά, απογειώνει τη γεύση!

Καλή επιτυχία!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!