Τορτίγια με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα!

Θέλετε τέλεια πρόταση για σήμερα το μεσημέρι; Πεντανόστιμο, αλλά και θρεπτικό γεύμα, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και γίνεται σε μισή μόλις ωρίτσα!

Ποιος δεν αγαπάει τις τορτίγιες με κοτόπουλο; Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τη λιαστή ντομάτα η γεύση τους πραγματικά απογειώνεται!

Τη συγκεκριμένη ιδέα τη λες και homemade junk food! Με τη διαφορά, φυσικά, ότι οι δικές μας τορτίγιες είναι σπιτικές και υγιεινές!

Είναι μια τέλεια πρόταση για μεσημεριανό, αλλά και για βραδινό και γίνεται τόσο γρήγορα, που μπορείτε να τη φτιάξετε όταν θέλετε κάτι γρήγορο και νόστιμο ή όταν περιμένετε επισκέψεις για κρασάκι της τελευταίας στιγμής! Γιατί ναι, κάποια στιγμή η καραντίνα θα τελειώσει και θα καλούμε ξανά κόσμο στο σπίτι 🙂

Το κυριότερο; Είναι ένα γεύμα, που θα ικανοποιήσει εξίσου μικρούς και μεγάλους! Τα δικά μου μπομπιράκια ενθουσιάστηκαν και τώρα μου το ζητάνε συνέχεια!

Πάμε να το φτιάξουμε;

Υλικά:

Κοτόπουλο φιλέτο μισό κιλό σε κομματάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 βάζο λιαστές ντομάτες

Τορτίγιες

Ρόκα

Γραβιέρα τριμμένη

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Πάπρικα

Σκόρδο σε σκόνη

1 ποτήρι κρασί

Κους κους (μισή συσκευασία)

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, που έχουμε ψιλοκόψει (εγώ το λιώνω στο μούλτι, για να μη βλέπουν τα κομματάκια τα μικρά) προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι πιπέρι, την πάπρικα και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε όλα τα υλικά μαζί.

Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα (και το λάδι από το βαζάκι! χαρίζει τέλεια γεύση!) και ανακατεύουμε καλά.

Όταν τελειώσουν τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί (εγώ έβαλα ένα ποτήρι ροζέ), αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και σκεπάζουμε με λίγο καυτό νερό. Σιγοβράζουμε σύνολο ένα μισάωρο, όσο για να βράσει το κοτόπουλο καλά, μέχρι δηλαδή να τελειώσουν τα υγρά. Αν ‘σωθούν’ τα υγρά νωρίτερα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και ετοιμάζουμε τις τορτίγιες. Απλώνουμε μια στρώση ρόκα σε κάθε τορτίγια, από πάνω το μείγμα από το τηγάνι μας και ολοκληρώνουμε με τριμμένη γραβιέρα!

Δεν περιγράφω γεύση! Θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας!

Εγώ συνόδεψα τις τορτίγιες με κουσκουσάκι, που έβρασα σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις έβρασε, πρόσθεσα και σε αυτό αλατοπίπερο, πάπρικα και σκόρδο, αλλά και λίγο από το ζουμάκι, στο οποίο έβραζε το κοτόπουλο, όπως και μερικά κυβάκια βούτυρο, για να δέσει. Έγινε όνειρο!

Extra tip: Εκτός από τορτίγιες, μπορείτε να γεμίσετε και σπιτικά πεντανόστιμα ψωμάκια, με τη συνταγή μου για πανεύκολο σπιτικό ψωμί, που μπορείτε να βρείτε εδώ!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!