Πανεύκολο πεϊνιρλί του ονείρου!

Η καραντίνα θέλει καλοπέραση και εδώ σας έχω μία τέλεια συνταγή, που θα σας ξετρελάνει με τη γεύση της και θα σας φτιάξει τη διάθεση! Πανεύκολα πεϊνιρλί του ονείρου για κάθε ώρα και στιγμή! Από πρωινό μέχρι μεσημεριανό και βραδινό!

Η συνταγή αυτή προέκυψε από τύχη (όπως οι περισσότερες συνταγές μου 🙂 ) και βασίζεται στην τρελά επιτυχημένη συνταγή μας για ψωμί, που έχει κατακλύσει τον λογαριασμό μου στο instagram και την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ!

Ξεκινώντας σήμερα να φτιάξω ψωμί (που πλέον κάνω σχεδόν κάθε μέρα, χάρη σε αυτήν την πανεύκολη συνταγή) σκέφτηκα “και δεν κάνω ένα πεϊνιρλί”; Και κάπως έτσι έκανα τελικά 6 (!), που καταβροχθίστηκαν σχεδόν σε 6 λεπτά! Χαχα!

Το μόνοι που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε τη ζύμη για ψωμί, να την αφήσετε κανονικά 2 ώρες στο ψυγείο και μετά να την πασπαλίσετε με αλεύρι, να την πλάσετε και να φτιάξετε τα πεϊνιρλί σας, που θα γεμίσετε με ό,τι υλικά θέλετε!

Εγώ έκανα τη γέμιση ως εξής:

Άπλωσα 2-3 κουταλιές της σούπας από σάλτσα ντομάτας σε κάθε πεϊνιρλί. Από πάνω έβαλα φέτες πεπερόνι, αλατοπίπερο, αποξηραμένο σκόρδο και πάπρικα και ολοκλήρωσα με τριμμένο κίτρινο τυρί.

Αντί για πεπερόνι, στα επόμενα δύο έβαλα φέτες γαλοπούλα και στα επόμενα δύο συμπλήρωσα με ροκφόρ και λίγο αποξηραμένο πεπεροντσίνο!

Σε αλευρωμένο ταψάκι και στο φούρνο, στους 180 στον αέρα για ένα μισάωρο και είμαστε έτοιμοι!

Δε σας περιγράφω καν γεύση!

Και φυσικά δε χρειάζεται να σας πω, πως και αυτή τη συνταγή την έκανα παρέα με τη μικρή μου βοηθό!

Σας παραθέτω ξανά τη συνταγή για τη ζύμη του ψωμιού:

Τα υλικά αυτά βγάζουν δύο καρβέλια ή 6 μεγάλα πεϊνιρλί:

1 συσκευασία αλεύρι γ.ο.χ (ένα πακέτο)

2 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό (700ml τα δύο)

2 φακελάκια μαγιά των 8γρ το ένα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

4 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκανίτσα και ζυμώνετε ελάχιστα ίσα να γίνει μια μπάλα.

Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την “ραντίζετε” με αλεύρι γύρω γύρω και την κάνετε μπαλίτσες, που απλώνετε με έναν πλάστη, για να γίνουν τα πεϊνιρλί!

Καλή επιτυχία!

Extra tip: Στην ίδια συνταγή μπορείτε να δοκιμάσετε και τη ζύμη μου για πίτσα, που βγαίνει εξίσου καλή και μπορείτε να βρείτε εδώ!

Και μη ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στον λογαριασμό μου στο instagram και να μου στέλνετε τα ψωμάκια σας ή ο,τι άλλο φτιάχνετε, για να τα ανεβάσω στα stories μου!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!