Μακαρόνια με κρυμμένα λαχανικά!

 

Το αιώνιο πρόβλημα για το πώς θα καταφέρουμε να κάνουμε τα παιδάκια μας να τρώνε λαχανικά το ξέρουμε και το έχουμε ξανασυζητήσει. Μέσα από το Run Mommy Run σας δίνω τα δικά μου μυστικά και σας έχω προτείνει μέχρι στιγμής τα κεφτεδάκια με κρυμμένα λαχανικά, αλλά και τα «διπλογεμιστά-γεμιστά»!

Για σήμερα, λοιπόν, θα παραμείνω στην ίδια κατηγορία των «λαχανικών σε κρυφτό» και θα σας προτείνω μακαρόνια με κρυμμένα λαχανικά!

Δεν υπάρχει παιδάκι, που δεν αγαπάει τα μακαρόνια! Το κακό είναι, βέβαια, ότι συνήθως τα προτιμάνε σκέτα ή με κάποια απλή σάλτσα χωρίς πολλά πολλά! Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, εμείς για να φάνε τα μακαρόνια τους, αλλά να φάνε μαζί και να λαχανικά για τις απαραίτητες βιταμίνες και τα θρεπτικά τους στοιχεία, χωρίς να το καταλάβουν καν; Πολύ απλά θα κρύψουμε τα λαχανικά!

Εντάξει, όταν λέω θα τα κρύψουμε δεν εννοώ να τα εξαφανίσουμε κιόλας! Δεν είμαι και ο Χουντίνι! Χαχα Απλά μπορούμε να τα βάλουμε μέσα στην σάλτσα, με έναν τρόπο, που τα παιδιά θα πιστέψουν, ότι είναι μια απλή σάλτσα ντομάτας με τυράκι και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Αφήστε, που και από γεύση θα βγουν πεντανόστιμα, οπότε δεν θα έχουν λόγο να γκρινιάξουν!

Δείτε πώς!

Τι θα χρειαστούμε:

Μακαρόνια. Αν θέλετε να το παίξετε πιο έξυπνα, κάντε αυτή τη συνταγή με τα αγαπημένα τους! Διαλέξτε, για παράδειγμα, μακαρόνια από τα γνωστά με τις φιγούρες, ώστε να τα φάνε ακόμη πιο εύκολα! (είμαι πανούργα, το ξέρω, χαχα!)

 

Για τη σάλτσα:

2 κολοκυθάκια

2 καρότα

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά πράσινη

1 κρεμμύδι

1 ντομάτα

λάδι

λίγο αλάτι

Συμβουλή: Η αλήθεια είναι, ότι μπορείτε να βάλετε ό,τι λαχανικά έχετε στο σπίτι και σας αρέσουν περισσότερo. Πάνω κάτω η γεύση θα βγει ίδια.

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και παραπάνω λαχανικά ή να αντικαταστήσετε κάποια.

Εγώ, για παράδειγμα, έχω αντικαταστήσει κάποιες φορές στην ίδια συνταγή το κρεμμύδι με το πράσο. Γενικά, μπορείτε να κάνετε τις δικές σας παραλλαγές, ώστε τα παιδάκια σας να τρώνε όσο μεγαλύτερη ποικιλία από λαχανικά γίνεται!

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά στο μίξερ πολύ πολύ καλά, μέχρι να λιώσουν, για να μην καταλάβουν οι μικροί κατάσκοποι τίποτα.

Τα βάζετε σε να κατσαρολάκι με λίγο λάδι και λίγο αλατάκι και μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και σιγοβράζετε για ένα 20λεπτο περίπου. (Εγώ δεν τσιγαρίζω καν το κρεμμύδι, για να είναι ακόμη πιο υγιεινά). Όχι παραπάνω από μισάωρο, γιατί χάνονται οι θρεπτικές ουσίες των λαχανικών!

 

Έχετε ήδη βράσει τα μακαρόνια και μόλις είναι όλα έτοιμα, σερβίρετε με τη σαλτσούλα από πάνω και τριμμένο τυράκι της επιλογής σας!

Και αυτό ήταν! Τόσο απλά! Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό φαγάκι σε πολύ λίγο χρόνο!

Σας υπόσχομαι, πως θα το φάνε και θα γλύφουν και τα δάχτυλά τους! Και θα είστε όλοι ευχαριστημένοι! 😉

Καλή επιτυχία!!

 

 

 

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!