Αποκτήστε λευκά δόντια και τέλειο χαμόγελο με 5 τρόπους!

 

Λίγο πριν το Πάσχα και με το βλέμμα στο καλοκαιράκι, σίγουρα ετοιμαζόμαστε να χαρίσουμε πολλά χαμόγελα! Ας φροντίσουμε να τα κάνουμε να δείχνουν υπέροχα! Και μάλιστα με 5 απλούς και εύκολους τρόπους!

Ο δρόμος, για να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε τα δόντια μας λευκά, μα και συγχρόνως υγιή, περνάει μέσα από αυτές τις απλές συμβουλές:

  1. Βουρτσίστε καθημερινά τα δόντια σας με μαλακή οδοντόβουρτσα για 5 λεπτά, χωρίς να ασκείτε δύναμη, έτσι ώστε να μη δημιουργείτε τριβή στα δόντια σας και να μην καταστρέφετε την αδαμαντίνη τους.Στο τέλος χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα.
  1. Ανά εξάμηνο είναι απαραίτητος ο καθαρισμός στον οδοντίατρο, που σας παρακολουθεί, ο οποίος βοηθά να απομακρυνθούν οι επιφανειακές χρωστικές ουσίες των δοντιών.
  1. Στο σπίτι ξεφορτωθείτε τους επιφανειακούς λεκέδες των δοντιών χρησιμοποιώντας διάφορα εγκεκριμένα προϊόντα του εμπορίου, όπως λευκαντικές οδοντόκρεμες, λευκαντικές ταινίες ή τζελ.

Να είστε, όμως, προσεκτικοί και να έχετε την έγκριση του οδοντιάτρου σας, προτού χρησιμοποιήσετε κάποιο λευκαντικό προϊόν.

  1. Αν σας ενδιαφέρει το λευκό του χαμόγελού σας, καλό είναι να αποφύγετε ορισμένες τροφές ή συνήθειες. Για παράδειγμα, το τσιγάρο, τον καφέ, το τσάι, το κόκκινο κρασί, τα αναψυκτικά και ο,τιδήποτε όξινο όπως το λεμόνι. Επίσης, αποφύγετε νερό και οδοντόκρεμες με φθόριο. Υπάρχει κίνδυνος να αποχρωματίσουν τα δόντια σας.
  1. Τρίψτε τα δόντια σας με φράουλες. Ο χυμός και ο πολτός των κόκκινων φρούτων περιέχει μαλικό οξύ, το οποίο χρησιμεύει ως λευκαντικό και μπορεί να απομακρύνει τις κηλίδες από την επιφάνεια των δοντιών. Επιπλέον, οι φράουλες περιέχουν βιταμίνη C και κάνουν καλό και στα ούλα.

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!