Αντιμετωπίστε τις ραγάδες με 6 υλικά από το σπίτι!

Ας το παραδεχτούμε. Δεν νομίζω, ότι υπάρχει μαμά, που δεν έχει έστω και λίγες ραγάδες στην κοιλίτσα, σαν “σουβενίρ” από την εγκυμοσύνη της! Και μπορεί αυτές οι γραμμούλες να είναι όντως συγκινητικές για μας, γιατί μας θυμίζουν τα αστεράκια μας, δεν είναι κακό όμως, αν μπορέσουμε να “απαλύνουμε” λίγο τα σημάδια τους!

Δείτε ποια υλικά, που όλες έχουμε στο σπίτι μας, μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε τις ραγάδες και να αποκτήσουμε ξανά λείο δέρμα!

Το λεμόνι!

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C το λεμόνι, όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα χαρίζει γυαλάδα και λάμψη!

Κόψτε το στη μέση και τρίψτε το με κυκλικές κινήσεις στις προβληματικές περιοχές, ζουλώντας το, για να βγουν οι χυμοί του! Στη συνέχεια αφήστε το στο δέρμα σας για 45 λεπτά και ξεβγάλτε!

Ασπράδια αυγών!

Τα ασπράδια έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και αμινοξέα, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά για λεύκανση και λάμψη, ενώ αφαιρούν αποτελεσματικά όλα τα σημάδια στο δέρμα, αν γίνεται συχνή χρήση τους.

Χτυπήστε ασπράδια αυγών σε ένα μπολ και εφαρμόστε το μείγμα στις προβληματικές περιοχές. Αφήστε το να στεγνώσει πάνω στο δέρμα και μετά ξεβγάλτε την περιοχή με νερό και ενυδατώστε με κάποια κρέμα ή με ελαιόλαδο! Επαναλάβετε καθημερινά για 4 εβδομάδες!

Ζάχαρη!

Η απλή κρυσταλλική ζάχαρη κάνει καταπληκτική απολέπιση. Θα βοηθήσει να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας και θα απαλύνει τα σημάδια από τις ραγάδες!

Σε ένα μπολ αναμείξτε μια κουταλιά ζάχαρη με λίγες σταγόνες λεμόνι. Εφαρμόστε το μείγμα στις προβληματικές περιοχές και αφήστε το να “κάτσει” για 5 λεπτά! Στη συνέχεια κάντε μασάζ για 10 λεπτά και ξεβγάλτε με ζεστό νερό, ενυδατώνοντας με ελαιόλαδο.

Χυμός από πατάτα!

Ο χυμός από πατάτα ενυδατώνει το δέρμα και το θεραπεύει από το εσωτερικό του!

Τρίψτε μια μέτρια πατάτα και “ζουλήξτε¨την για να βγει ο χυμός της! Πάρτε με λίγο βαμβάκι το χυμό και εφαρμόστε στο δέρμα. Αφήστε το να στεγνώσει και επαναλάβετε τη διαδικασία συνολικά 5 φορές, ώστε να απορροφηθεί σωστά ο χυμός από το δέρμα!

Μέλι και λάδι!

Το μέλι γυαλίζει και φωτίζει, ενώ το λάδι ενυδατώνει. Ο συνδυασμός τους είναι ιδανικός για πολλά δερματικά προβλήματα!

Σε ένα μπολ αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας λάδι με μιάμιση κουταλιά λεμόνι!

Απλώστε το μείγμα και αφήστε το να στεγνώσει για 45 λεπτά!

Ξεβγάλτε με κρύο νερό.

Επιλέξτε το υλικό και τη μέθοδο, που σας αρέσει πιο πολύ και…αντίο ραγάδες!!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!