Συμβουλές για να εξαφανίσουμε τους μαύρους κύκλους!

Όταν είσαι μανούλα, είναι δεδομένο ότι ο μαύρος κύκλος θα σε συνοδεύει -σχεδόν-για μια ζωή!

Αν, μάλιστα, έχουν προηγηθεί διακοπές των Χριστουγέννων και ρεβεγιόν και βραδιές με φίλους και ξενύχτια, για να περιμένεις τα δώρα του Άη Βασίλη,  ε τότε το πράγμα έρχεται και αποτελειώνεται! Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε για να νιώσουμε και πάλι φρέσκιες;

Ακολουθήστε αυτά τα μικρά μυστικά, που μου έδωσαν επαγγελματίες του μακιγιάζ και λάμψτε ξανά!

Αρχικά ενυδατώνουμε σωστά το πρόσωπό μας και χρησιμοποιούμε ειδική κρέμα για την περιοχή των ματιών μας.

Επιλέγουμε το σωστό κονσίλερ. Προτιμήστε το κρεμώδες. Λειτουργεί καλύτερα και κρατάει ενυδατωμένη την περιοχή των ματιών.

Απλώνουμε απαλά το κονσίλερ εκεί, που πραγματικά βρίσκονται οι μαύροι κύκλοι κι όχι σε ολόκληρη περιοχή κάτω από το μάτι! Σκεφτόμαστε νοερά την περιοχή από το εσωτερικό του ματιού προς το μάγουλό μας. Από αυτό το σημείο το απλώνουμε με ένα σφουγγαράκι στη γύρω περιοχή των ματιών.

Φροντίζουμε η απόχρωση του κονσίλερ να είναι ένας τόνος ανοιχτότερος από το δέρμα μας και στο χρώμα της ώχρας, ώστε να αποφύγουμε τις μπλε ή μωβ αποχρώσεις. Έτσι, έχουμε και πιο φωτεινό αποτέλεσμα.

Extra tip για οικονομία: αν δε θέλετε να διαθέσετε πολλά χρήματα για τα καλλυντικά σας (ειδικά αυτήν την δύσκολη περίοδο), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό make-up βάζοντας μικρή ποσότητα στην άκρη του δαχτύλου σας και στη συνέχεια αφήστε το  να οξυγονωθεί!

Όσο περισσότερο είναι εκτεθειμένο στον αέρα ,τόσο πιο συμπυκνωμένο γίνεται. Αν έχετε κρεμώδες make-up ‘’χτίστε’’ το για να αποκτήσει καλυπτική ιδιότητα.

Τόσο απλά! Άλλωστε, πολλοί λένε, πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ηλικίας μας! Γιατί να μην “κλέψουμε” λίγο, λοιπόν;  😉

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!