Τέλος στην κατακράτηση! Τι να κάνετε, για να μη νιώθετε και δείχνετε φουσκωμένοι!

Σαν να μη μας έφταναν τα περιττά κιλάκια από τις εγκυμοσύνες, είναι φορές, που νιώθουμε ακόμη πιο άσχημα λόγω του ενοχλητικού φουσκώματος! Αυτό το αίσθημα, που μας κάνει να δείχνουμε και κυρίως να νιώθουμε σαν μπαλόνια! Υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε; Και όμως υπάρχει! Αρκεί να ακολουθήσουμε τις παρακάτω απλές και εύκολες συμβουλές, που μας δίνει η personal trainer, Έλενα Αμανατίδου.

Μήπως είναι φορές, που αισθάνεστε, σαν να έχετε καταπιεί όλον τον αέρα γύρω σας; Δε μπορείτε να μπείτε στο αγαπημένο σας τζιν και το μόνο, που θέλετε είναι να φορέσετε ό,τι πιο φαρδύ υπάρχει στην ντουλάπα μέχρι να υποχωρήσει το ενοχλητικό πρήξιμο; Μη σκάτε! Υπάρχει λύση!

ΠΕΣ ΝΑΙ:

1.Στο νερό: πιες πολύ, ώστε να ενεργοποιήσεις τα νεφρά και να αποβάλλεις τα περιττά υγρά.

2.Σε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες: προτίμησε τα δημητριακά στο πρωινό, τα μακαρόνια και το ρύζι ολικής άλεσης, το λιναρόσπορο, τα καρότα, τις αγκινάρες, το λάχανο, τα ακτινίδια, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και το πίτουρο βρώμης, που βοηθούν στην ενεργοποίηση του εντέρου.

3.Στο μαϊντανό: αυτό το αγαπημένο μυρωδικό, που πάει με σχεδόν με τα πάντα, είναι διουρητικό και άρα βοηθάει. Το ίδιο ισχύει για το αγγούρι, το καρπούζι και το σέλερι.

4.Τσάι δυόσμου ή μέντας: ο ιδανικός τρόπος, για να κλείσεις ένα γεύμα είναι με μια κούπα τσάι δυόσμου ή μέντας, γιατί χαλαρώνει τους μύες των εντέρων και μειώνει την δημιουργία αερίων.

5.Στα πολύτιμα προβιότικα: βοήθησε τα καλά βακτήρια, καθώς διατηρούν τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου. Προτίμησε το γιαούρτι, το κεφίρ και το τυρί.

ΠΕΣ ΟΧΙ:

1.Στο αλάτι: το νούμερο ένα συστατικό, που συμβάλει στην κατακράτηση υγρών. Αντί για αλάτι χρησιμοποίησε μυρωδικά, ώστε το φαγητό σου να παραμείνει γευστικό.

2.Σε όσπρια και λαχανικά : αν και είναι από τις καλύτερες τροφές για τον οργανισμό, δεν παύουν να είναι παράλληλα και αυτές, που τον φουσκώνουν ιδιαίτερα. Φακές, φασόλια, ρεβίθια, λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι, κρεμμύδια και χόρτα διασπώνται πιο δύσκολα και δημιουργούν αέρια στο στομάχι.

Προσοχή: δε θα τ’ αφαιρέσεις από τη διατροφή σου εντελώς, απλά προσπάθησε να τα καταναλώνεις σε μικρότερες ποσότητες.

3.Στα τηγανιτά: απέφυγε ζεστά και τηγανιτά φαγητά, καθώς χωνεύονται πιο δύσκολα, άρα το αίσθημα του φουσκώματος παραμένει περισσότερο.

4.Στο ανθρακικό: είναι επίσης ένα στοιχείο, που δημιουργεί πρηξίματα, οπότε απέφυγε μπύρες, σόδες, αναψυκτικά και αφρώδες κρασί.

Και τέλος

4.Μην καταπίνεις περιττό αέρα: άλλαξε ορισμένες συνήθειες, εξαιτίας των οποίων καταπίνεις αέρα, όπως το να τρως λαίμαργα, να μασάς τσίχλα ή ακόμα και να καπνίζεις.

Αμανατίδου Έλενα

Personal Trainer

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!