Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα της Ηπείρου χωρίς φύλλο!

 

 

Και πίτα και χωρίς φύλλο και πανεύκολη για να γίνει και γρήγορη και κυρίως πεντανόστιμη; Γίνεται; Και βέβαια γίνεται! Και λέγεται «παραδοσιακή, ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα»!

Τη συγκεκριμένη συνταγή μου την έδωσε μία φίλη μου και τη δοκίμασα για πρώτη φορά πέρσι, όταν δεν είχα κάνει ποτέ στη ζωή μου πίτα, οπότε και μια πίτα χωρίς φύλλο μου είχε φανεί η τέλεια ιδέα!

Λοιπόν και πέτυχε και βγήκε υπέροχη και από τότε την κάνω πολύ συχνά, γιατί εκτός των άλλων είναι και ένα υγιεινό και νόστιμο κολατσιό ή και γεύμα για τα παιδάκια μου!

Έχει λίγα υλικά και σίγουρη επιτυχία!

Δοκιμάστε την σήμερα κιόλας!

 

Υλικά:

3 ποτήρια του νερού τριμμένο (στον τρίφτη ή το μούλτι) κολοκυθάκια, τα οποία αφού τρίβουμε, τα στύβουμε καλά, για να φύγει το νερό

2 ποτήρια του νερού φέτα τριμμένη

1 ποτήρι του νερού γάλα

1 ποτήρι του νερού αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του

½ ποτήρι του νερού λάδι

4 αυγά

λίγο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι (εγώ έστρωσα και λαδόκολλα από κάτω, για να μην κολλήσει).

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Η πίτα μας είναι έτοιμη!

Καλή επιτυχία!!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

Leave a Reply