Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας!

 

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι αυτό, που λέμε, «συμβαίνει τώρα»! Σήμερα το πρωί μου ήρθε η ιδέα και όπως μου ήρθε την έκανα κιόλας! Πάμε, λοιπόν, να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μία εύκολη και γρήγορη κλασσική συνταγή και τις δικές μου πινελιές!

Με τη συγκεκριμένη συνταγή θα φτιάξετε γύρω στα 40 μπισκότα, αν τα κάνετε μεγαλούτσικα, όπως εγώ, ή γύρω στα 80 πιο μικρά! Αν θέλετε περισσότερα ή λιγότερα, υπολογίστε τα υλικά.

Extra tip: Βάλτε οπωσδήποτε πριν ξεκινήσετε χριστουγεννιάτικη μουσική, πάρτε τους μικρούς σας βοηθούς μαζί και ξεκινάμε! 🙂

Τι θα χρειαστείτε:

200 γρ βούτυρο ή Βιτάμ

200 γρ ζάχαρη

2 αυγά

550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Αυτά είναι τα βασικά συστατικά για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Ποιά είναι η δική μου πινελιά; Πρόσθεσα:

1-2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα (ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε τη μυρωδιά της). Αντί για κανέλα μπορείτε να δοκιμάσετε μοσχοκάρυδο ή τζίντζερ για να δώσετε εορταστικό άρωμα!

Και επειδή είμαστε σοκολατάδες οικογενειακώς μία σοκολάτα κουβερτούρα και τα έκανα μπισκότα με choc chips!

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε λίγο το βούτυρο ή το Βιτάμ στα μικροκύματα για μερικά δευτερόλεπτα, για να μαλακώσει, αν το είχατε στο ψυγείο. Εναλλακτικά αφήστε το εκτός ψυγείου για κανένα τεταρτάκι.

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίξτε τα αυγά, χτυπώντας για 2-3 λεπτά ακόμη.

Σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι, το οποίο έχουμε αναμείξει με το αλάτι, το μπέικιν και την κανέλα.

Ζυμώστε όλα τα υλικά με το γάντζο, αν έχετε ειδικό μίξερ, ειδάλλως με τα χέρια μέχρι να σφίξει το ζυμάρι.

Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόψτε με ένα μαχαίρι κουζίνας τη σοκολάτα και προσθέστε τα τρίμματα στο ζυμάρι.

Ζυμώστε λίγο ακόμη.

Αλευρώστε ένα πάγκο και με τον πλάστη ανοίξτε τη ζύμη. Μόλις φτάσει σε πάχος μισού εκατοστού, παίρνουμε τα κουπάτ μας και φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα σχήματα.

Εμείς επιλέξαμε, να κάνουμε δεντράκια και αστεράκια, αλλά είχαμε και μία όχι και τόσο εορταστική προσθήκη, αφού η μικρή μου ήθελε οπωσδήποτε να κάνει και φιογκάκια Μίνυ και φυσικά δεν της χαλάσαμε το χατήρι!

Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετήστε πάνω τα μπισκότα. Με τη συγκεκριμένη δοσολογία θα γεμίσετε δύο ταψιά.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.

Σερβίρετε σε χριστουγεννιάτικες πιατέλες.

Σε περίπτωση, που θέλετε να τα κάνετε δώρο σε αγαπημένα σας πρόσωπα ή ακόμη και σε δασκάλες των παιδιών σας, μία ωραία πρόταση είναι να τα βάλετε σε ένα βάζο μαρμελάδας και να τα στολίσετε με χριστουγεννιάτικη κορδέλα!

Πώς σας φάνηκε; 🙂

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

Leave a Reply