Μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα!

 

Όπως πάντα, σας προτείνω απλές, εύκολες, νόστιμες και υγιεινές συνταγές, ιδανικές για παιδάκια και μαμάδες, που τρέχουν και δεν φτάνουν! 🙂

Μία τέτοια είναι και αυτή! Μία εύκολη και απλή λύση, για να φάνε τα παιδάκια μας ψαράκι, αλλά και μια πολύ γρήγορη συνταγή για το καθημερινό μας τραπέζι και όχι μόνο!

Συνήθως τα παιδιά δεν έχουν και την καλύτερη σχέση με το ψάρι. Εγώ σε αυτό στάθηκα τυχερή, γιατί τα δικά μου τρώνε κάποια συγκεκριμένα είδη ψαριών με πολλή όρεξη, όπως γλώσσες και τσιπούρες, ενώ άλλα δεν θέλουν να τα πλησιάσουν. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μία έξυπνη ιδέα, που μπορεί να φέρει τα παιδάκια σας σε επαφή με το ψαράκι, μέσω μιας από τις αγαπημένες του τροφές…τα μακαρόνια!

Παιδάκι να μην τρώει μακαρόνια δεν υπάρχει, οπότε αν του προσθέσετε λίγο «ύπουλα» ψαράκι στη σαλτσούλα του, έχετε πολλές πιθανότητες να το φάει και να το ευχαριστηθεί κιόλας!

Τη συγκεκριμένη συνταγή εγώ την έκανα με τόνο σε κονσέρβα, αλλά αν θέλετε μια πιο υγιεινή επιλογή για παιδιά, μπορείτε να επιλέξετε φρέσκο τόνο, ή οποιοδήποτε άλλο φρέσκο ψαράκι, που έχετε πρώτα βράσει για λίγη ώρα.

 

Υλικά:

2 κονσέρβες τόνος ή άλλο ψάρι της επιλογής μας

1 πακέτο μακαρόνια

4-5 ντομάτες

1 κρεμμύδι ξερό

λάδι

αλάτι και πιπέρι

λιαστή ντομάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι (ή αν δε θέλουμε να το βλέπουν τα παιδάκια μας, το ψιλοκόβουμε) και το τσιγαρίζουμε σε λίγο λαδάκι.

Προσθέτουμε τον τόνο, αλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε να τσιγαριστεί και αυτός μαζί.

Σβήνουμε με το χυμό από τις ντομάτες.

Κατεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σαλτσούλα, να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.

Σημείωση 1: Καλό είναι να βάλουμε στη σάλτσα και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, για να σβήσει την ξινίλα από τις ντομάτες

Σημείωση 2: Αν θέλετε και σας αρέσει η γεύση, προσθέστε στο τελευταίο δεκάλεπτο πριν σβήσετε τη φωτιά και λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες! Χαρίζουν πολύ στη γεύση!

 

Τόσο απλό και τόσο γρήγορο!

Καλή επιτυχία!!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!