Το πιο τέλειο τσουρέκι χωρίς ζύμωμα!

Είστε “πρωτάρα” νοικοκυρά και θέλετε μια εύκολη συνταγή για τσουρέκι χωρίς ζύμωμα; Ό,τι συνταγή και να βρείτε, έχει ένα κατεβατό υλικά και σας ζαλίζει μόνο για να τη διαβάσετε; Είστε στο σωστό μέρος! Αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια!

Δείτε την εύκολη και απλή συνταγή μου, που θα σας κάνει να εντυπωσιάσετε στο γιορτινό τραπέζι!

Υλικά:

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 4 κούπες

Μαγιά: 1 φακελάκι

Γάλα (χλιαρό): μιάμιση κούπα

Αυγά: δύο

Βούτυρο: μισή κούπα

Ζάχαρη: μισή και κάτι κούπα

Αλάτι: μία πρέζα

Μαχλέπι: μισό κουταλάκι του γλυκού

Μαστίχα: μισό κουταλάκι του γλυκού

Βανίλια: μία

Ενά αυγό χτυπημένο με λίγο νερό

Φιλέ αμύγδαλο για το πασπάλισμα

 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάλτε την μαγιά, το αλάτι, το γάλα, το βούτυρο, τα αβγά και τη ζάχαρη και ανακατέψτε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα.

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, βάλτε το μισό αλεύρι, τη βανίλια, το μαχλέπι και τη μαστίχα και ανακατέψτε με το γάτζο.

Προσθέστε και το υπόλοιπο μείγμα, μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή και λεία.

Αφήστε την σκεπασμένη με μια πετσέτα, για να φουσκώσει για μία ώρα.

Μόλις είναι έτοιμη, χωρίστε την σε 12 μπαλάκια.

Εαν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια σας, βάλτε λίγο αλεύρι ακόμα και ζυμώστε μέχρι να μη κολλάει.

Με κάθε μπαλάκι φτιάξτε ένα μπαστουνάκι. Πλέξτε δυο-δυο τα μπαστουνάκια και φτιάξτε στεφανάκια ή πλεξούδες.

Τοποθετείστε τα στο ταψί του φούρνου και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλη μία ώρα.

Αλείψτε τα με το αβγό.

Πασπαλίστε με φιλέ αμύγδαλο.

Ψήστε στους 180 βαθμούς  για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν καφετί .

Η ζύμη φτάνει για πέντε με έξι μικρά τσουρεκάκια ή για δύο πιο μεγάλα!

Καλή επιτυχία!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!