Σπανακόρυζο…αλλιώς!

Άλλο ένα από τα κλασσικά και αγαπημένα πιάτα της μαμάς, με μία μικρή παραλλαγή! Σπανακόρυζο με τραχανά και γραβιέρα, λοιπόν, για σήμερα και ετοιμαστείτε να…ξαφνιαστείτε!

Στην ίδια λογική με τα φασολάκια με τραχανά, που σας πρότεινα πριν μερικές ημέρες και αγαπήσατε είναι και αυτή η πανεύκολη, θρεπτική και νόστιμη συνταγή, που φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά!

Μία ακόμη από τις συνταγές μου, που προέκυψαν τυχαία, από τη συνήθειά μου να “πειράζω” κλασσικά και αγαπημένα πιάτα και να τους προσφέρω νέες γεύσεις.

Όπως θα έχετε καταλάβει, τον τραχανά τον αγαπάμε πολύ. Για να πω την αλήθεια, τον “ανακάλυψα” όταν έγινα μαμά! Ως τότε, πώς να το πω, δε μου έκανε “κλικ” να τον δοκιμάσω, ώσπου τον δοκίμασα και πλέον τον λατρεύω και τον βάζω σχεδόν παντού! Ακόμη και στο σπανακύρυζο 🙂

Πάμε να φτιάξουμε σπανακόρυζο με τραχανά, λοιπόν!

Υλικά:

Σπανάκι (1 Κιλό)

1 κρεμμύδι ξερό

Λάδι

Αλάτι, πιπέρι και σκόρδο (προαιρετικά)

Τραχανάς (1 κούπα)

Γραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ένα καυτό, βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτουμε το σπανάκι (που έχουμε πλύνει προφανώς) και αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο αποξηραμένο ή φρέσκο σκόρδο.

Προσθέτουμε τον τραχανά, σκεπάζουμε με καυτό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για ένα 20λεπτο περίπου και παράλληλα ανακατεύουμε, για να μην κολλήσει.

Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα και ζεστό ψωμάκι! Όνειρο!

Θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Καλή επιτυχία!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!