Soft cookies σοκολάτας με μέλι χωρίς ζάχαρη!

Τα πιο νόστιμα και πιο υγιεινά μαλακά μπισκότα σοκολάτας, που έχετε δοκιμάσει! Χωρίς καθόλου ζάχαρη, αλλά μόνο με αγνό μέλι είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε!

Αυτή τη συνταγή μου την ζητάτε, από τη στιγμή που ανέβασα τα cookies στον λογαριασμό μου στο Instagram!

Και πολύ καλά κάνατε, γιατί μιλάμε για μία από τις πιο σούπερ συνταγές, που σας έχω προτείνει! Και νόστιμη και εύκολη και υγιεινή! Ό,τι πρέπει για το κολατσιό από τα μικρά μας πιτσιρίκια ή και το αχνιστό μας καφεδάκι!

Πάμε να την κάνουμε:

Υλικά:

250γρ. Βούτυρο αγελάδος

250γρ. Μελι

3 αυγά

480γρ. Αλεύρι γ.ο.χ,

1κγ γεμάτο σόδα μαγειρική

30γρ. Κακάο

100γρ. Καρύδια χοντροκομμένα

70γρ. Σταγόνες κουβερτούρας

70γρ. Σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα. Σε ενα μπολ βάζουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και το μέλι και τα χτυπάμε καλά στο μίξερ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και τα ενσωματώνουμε.

Στη φάση αυτή μπορούμε να ζυμώσουμε με το χέρι απαλά, όχι για πολλή ώρα, ίσα ίσα για να ενσωματωθούν τα υλικά.

Αν κολλάει στα χέρια το μείγμα, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.

Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Πλάθουμε μπαλάκια περίπου 35 γραμμαρίων, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί, καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.

Πατάμε κάθε μπαλάκι ελαφρώς με το δάκτυλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στις αντιστάσεις, πάνω- κάτω για 20′.

Όταν κρυώσουν τα μπισκότα, τα τοποθετούμε σε μπισκοτι’ερα ή σε σκεύος με καπάκι.

Προειδοποίηση: Κάντε αρκετά! Στο δικό μας σπίτι “άντεξαν” μόλις μια μέρα 🙂

Καλή επιτυχία!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!