Σαρδέλες του ονείρου με 3 υλικά!

Ίσως η πιο εύκολη συνταγή, που σας έχω προτείνει! Σίγουρα μία από τις πιο νόστιμες και ακόμη πιο σίγουρα μία από τις πιο θρεπτικές! Το σημαντικότερο; Θα τη λατρέψουν τα παιδιά σας! Ακόμη και αυτά, που δε “συμπαθούν” το ψάρι!

Αν με ακολουθείτε στο προφίλ μου στο instagram, τότε σίγουρα θα έχετε δει τα μεζεδάκια, που “στήνουμε” στο μπαλκόνι μας, στα οποία σχεδόν κάθε φορά πρωταγωνιστεί η πεντανόστιμη αυτή σαρδέλα!

Για να πω την αλήθεια μου, παρότι σας έχω παρουσιάσει πολλές φορές αυτή τη συνταγή μέσα από τα stories μου, δε σκέφτηκα ποτέ να την ανεβάσω και εδώ, γιατί την θεώρησα πολύ απλή και εύκολη!

Δέχτηκα, όμως, τόσα πολλά μηνύματα από φίλους και φίλες, που τη ζητούσαν και φυσικά δε μπορούσα να σας χαλάσω χατίρι!

Πρόκειται για ένα πιάτο πανεύκολο, εξαιρετικά θρεπτικό (ποιος δε ξέρει για την θρεπτική αξία της σαρδέλας;) και φοβερά νόστιμο! Φτάνει να σας πω, πως δεκάδες μαμάδες, που το παιδί τους αρνούνταν να φάει ψάρι, μου έστειλαν μήνυμα, πως με αυτή τη συνταγή το κατάφεραν!

Καλά, για τα δικά μου παιδιά δεν το συζητώ καν! Τις τσακίζουν 10-10!!

Μάλιστα, επειδή βγαίνουν λεπτές και κρατσανιστές, τρώγονται…σαν πατατάκια!

Tip: Το ιδανικό είναι να τις καθαρίσετε εσείς ή ο ψαράς σας (αν το ζητήσετε, κάποιοι το κάνουν) και να τις κάνετε “ζακέτα”! Ωστόσο και ολόκληρες βγαίνουν εξίσου νόστιμες, απλά λιγότερο “κρατσανιστές”!

Πάμε να τις κάνουμε;

Τι θα χρειαστείτε:

Σαρδέλες

Χοντρό αλάτι

Σκόρδο

Λάδι

Εκτέλεση

Στρώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετήστε από πάνω τις σαρδέλες. Ραντίστε με ελαιόλαδο και ρίξτε αλάτι και μπόλικο φρέσκο σκόρδο.

Εγώ στο ταψί βάζω και ένα ποτήρι λευκό κρασί. Η ποσότητα είναι μικρή και το αλκοόλ εξατμίζεται. Αν, όμως, έχετε πολύ μικρά παιδιά, μπορείτε αντί για κρασί να βάλετε νεράκι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου!

Τόσο απλό, τόσο γρήγορο, τόσο θρεπτικό και ένας τέλειος μεζές για το ουζάκι μας! Γιατί και οι γονείς έχουμε ψυχή!

Tip 2: Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε και τον γαύρο, προσθέτοντας λίγη πάπρικα και χυμό λεμονιού!

Καλή μας όρεξη!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!