Υπέροχο και πανεύκολο ρόφημα ροδιού για αποτοξίνωση και αδυνάτισμα!

 

Ρόδι και Χριστούγεννα πάνε μαζί! Πρόκειται για το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο φρούτο. Το χρησιμοποιούμε πολύ λόγω της ιδιαίτερης γεύσης του σε σαλάτες, ροφήματα και γλυκά, αλλά το στολίζουμε κιόλας στα γιορτινά μας τραπέζια, καθώς έχει συνδεθεί με το γούρι και την καλοτυχία. Το ξέρατε, όμως, ότι το ρόδι έχει και την ‘μαγική’ ικανότητα να μας διατηρεί νέους και fit; Μήπως τελικά, επειδή είναι τόσο «γουρλίδικο», μας προσφέρει και τόσα καλά στον οργανισμό μας;

Η personal trainer Έλενα Αμανατίδου έχει εντάξει το ρόδι στην καθημερινή της διατροφή και μας ενημερώνει για τα καλά, που μας προσφέρει στην υγεία μας, αλλά και στη γραμμή μας!

«Ρόδι. O καρπός αυτός από την αρχαιότητα έχει συνδεθεί με τη ζωή, τον πλούτο, τη γονιμότητα και την καλοτυχία. Οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του ροδιού ήταν γνωστές από τότε και χρησιμοποιούνταν στην καθημερινή διατροφή ακόμη και σαν φάρμακο. Πάνω από όλα όμως, είναι ένα νόστιμο φρούτο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Ας μάθουμε ποιά είναι αυτά:

  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, Ε , Β5 και Κ.
  • Πλούσιο σε σίδηρο, κάλιο, υδατάνθρακες, πολυφαινόλες και φυτικές ίνες.
  • Περιέχει, επίσης, ελλαγικό οξύ, φλαβονοειδή και τανίνες, που του προσφέρουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, πολύ πιο ισχυρή από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι.
  • Περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και είναι κατάλληλο για όλους.
  • Μειώνει την πίεση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
  • Έχει αντικαρκινική δράση και προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες.
  • Χρησιμοποιείται και ως βάση σε πολλά καλλυντικά, γιατί έχει αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και αντιγηραντική δράση.

Έχει παρατηρηθεί, μάλιστα, πως το ρόφημα με ρόδι βοηθάει εκτός από την αποτοξίνωση του οργανισμού και στη μείωση του σωματικού βάρους.

Εντάσσουμε, λοιπόν, το ρόδι στην διατροφή μας και διατηρούμαστε νέοι και αδύνατοι! Εκτός από τον καρπό μπορούμε να το βρούμε και σε χυμό!

Σε περίπτωση, που θέλετε να δοκιμάσετε και εσείς τις ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού στο φουλ, σας έχω μία σπιτική, σούπερ συνταγή για ένα αντιοξειωτικό, αδυνατιστικό και πανεύκολο ρόφημα ροδιού!

Σημειώστε τα υλικά:

3 φλυτζάνια χυμό ρόδι, που έχετε στύψει

μισό φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι

χυμό από μισό λεμόνι

1 κουταλιά μέλι

1 κανέλα σε ξυλαράκι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε το ρόφημα είτε κρύο είτε ζεστό, ανάλογα με την προτίμησή μας. Και αυτό ήταν! Τόσο απλά!

Το ρόφημα διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 3 μέρες από την παρασκευή του.

Extra tip: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο ρόφημα πράσινο τσάι (που θα αγοράσετε είτε σε φακελάκι ή αποξηραμένο) για ακόμη πιο σούπερ αντιοξειδωτική δράση! Σε περίπτωση, που το κάνετε, ετοιμάστε το ρόφημα τσαγιού με 5 φλυτζάνια νερό και προσθέστε το στο υπόλοιπο μείγμα.

Καλές γιορτές σε όλους!!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!