Κέικ-όνειρο με φυστικοβούτυρο και μέλι χωρίς καθόλου ζάχαρη!

Που λέτε, εμένα το φυστικοβούτυρο δε με τρελαίνει… Αγόρασα, όμως, ένα βαζάκι πρόσφατα, καθώς θεωρείται τρόφιμο με υψηλή διατροφική αξία! Και πάνω, που σκεφτόμουνα πώς να το δώσω στα παιδιά, για να τους αρέσει…μου ήρθε η τέλεια ιδέα! Να το κάνω κέικ!

Κέικ με φυστικοβούτυρο, λοιπόν και έχω να σας πω, ότι μικροί μεγάλοι ενθουσιαστήκαμε με το αποτέλεσμα!

Η συνταγή βασίστηκε στη συνταγή για κέικ με μέλι χωρίς καθόλου ζάχαρη (που αγαπήσατε και μου ζητάτε συνεχώς στα σόσιαλ), την οποία εμπλούτισα με φυστικοβούτυρο και έχω να πω, ότι του πάει τέλεια!

Η αλμύρα του φυστικοβούτυρο ισορροπεί ιδανικά τη γλύκα του μελιού και όλο αυτό μαζί με το κακάο δημιουργεί ένα αποτέλεσμα όνειρο!

Πάμε να τη φτιάξουμε;

Υλικά:

1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200 γρ βούτυρο

4-5 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο (ανάλογα πόσο έντονη γεύση θέλετε)

1 ποτήρι γάλα

3 αυγά

1 και μισή κούπα μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1 βανίλια

4 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το μέλι με το βούτυρο, το οποίο έχουμε μαλακώσει για μερικά δευτερόλεπτα στα μικροκύματα και το φυστικοβούτυρο με ένα κουτάλι και μετά χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αυγά και στη συνέχεια εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι από λίγο. Στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια, το μπέικιν και το κακάο και αφήνουμε το μείγμα να χτυπηθεί για μερικά λεπτά ακόμη.

Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα, που έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Τόσο απλό, τόσο τέλειο!

Extra tip 1: Αν θέλετε πιο έντονη γεύση φυστικοβούτυρο (βγαίνει αρκετά ήπιο) μπορείτε να μειώσετε από το βούτυρο και να αντικαταστήσετε με φυστικοβούτυρο. Για παράδειγμα να βάλετε 150 γρ βούτυρο και 6 κουταλιές φυστικοβούτυρο).

Extra tip 2: Αν για κάποιο λόγο (αλλεργία κλπ) δε θέλετε να βάλετε αυγά, μπορείτε αντί για αυγά να βάλετε δύο ποτήρια γάλα, αντί για ένα!

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και μπανάνα και να το κάνετε “choco-banana cake”!

Και τις δύο αυτές παραλλαγές (χωρίς αυγά και με μπανάνα) μπορείτε να τις δείτε εδώ!

Extra tip 3: Αν θέλετε να “κλέψετε” λίγο, προσθέστε σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα ή γλάσο σοκολάτας (ή και τα δύο!) και θα απογειώσετε τη γεύση!

Και μη ξεχνάτε! Κάθε πρωί, μέσα από το προφίλ μου στο instagram μοιράζομαι και ανταλλάσσω με άλλες μανούλες μέσα από τα stories μου, νόστιμες και έξυπνες ιδέες για κολατσιό, μέσα από την στήλη Pack My Snack!

Αν θέλετε να μπείτε και εσείς στην παρέα του Pack My Snack δεν έχετε παρά να ανεβάσετε το κολατσιό του παιδιού σας σε στόρι και να με κάνετε ταγκ ή να μου στείλετε την φωτογραφία, για να την ανεβάσω εγώ! Σας περιμένω <3

Ορίστε και το σημερινό μας κολατσιό, με το υπέροχο κέικ μας, μαζί με δροσερό μανταρινάκι!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!