Αλμυρά muffins με φέτα και ελιά+μία σοκολατοέκπληξη!

Βρισκόμαστε στη μέση ακριβώς της σχολικής περιόδου και όλες οι μαμάδες ψάχνουμε μετά μανίας ιδέες για νόστιμα, εύκολα και φυσικά υγιεινά σνακ για τα παιδάκια μας! Μία τέτοια ιδέα είναι και αυτή η τέλεια συνταγή για σπιτικά, αλμυρά muffins με φέτα και ελιά!

Να σας πω, κάπου εδώ, πως εδώ και μερικές ημέρες στον λογαριασμό μου στο instagram βλέπετε καθημερινά σε stories, δικές μου, αλλά και δικές σας προτάσεις για κολατσιό στο σχολείο, τις οποίες μπορείτε να δείτε και συγκεντρωτικά στο hightlight ”pack my snack”!

Εννοείται πως η συγκεκριμένη συνταγή, βέβαια, είναι ό,τι πρέπει και για απογευματινό, σνακ για τη βόλτα (δε λερώνει και δεν “τρέχει” -οι μαμάδες καταλαβαινόμαστε 😉 ), αλλά και μία πολύ ωραία λύση για ένα σωρό περιστάσεις! Από κέρασμα για καφέ σε φίλους μέχρι μπουφέ σε παιδικό πάρτυ!

Και το κυριότερο; Είναι εύκολη, γρήγορη και δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει στα μικρά σας μπομπιράκια!

Για τη γέμιση μπορείτε φυσικά να βάλετε ό,τι υλικό επιθυμείτε. Ταιριάζει πολύ και το μπέικον με τσένταρ για παράδειγμα, αλλά αυτές τις όχι και τόσο υγιεινές επιλoγές τις προτιμάμε για τα πάρτι, που λέγαμε παραπάνω!

Για το κολατσιό του σχολείου προτιμάμε για γέμιση τυράκι και ελιά και πιστέψτε με θα βγει πεντανόστιμο!

Πάμε να την κάνουμε;

Υλικά: (θα βγουν γυρω στα 15 muffins)

60 γραμμάρια βούτυρο (το 1/4 της συσκευασίας χονδρικά)

1 αυγό

μισό ποτήρι γάλα

100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει

1/2 κουταλάκι μπέικιν

Φέτα (εγώ προτιμώ κατσικίσια)

Ελιές σε ροδέλες

-Το πόση φέτα και ελιές θέλετε είναι “με το μάτι” και ανάλογα με την προτίμησή σας.

Εκτέλεση:

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με το αυγό και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι (όπου έχετε ρίξει το μπέικιν) και το γάλα μέχρι να γίνει ζύμη.

Tip: Εγώ πάντα ζεσταίνω για μερικά δευτερόλεπτα το βούτυρο στα μικροκύματα, πριν το βάλω στο μίξερ.

Προσθέστε την φέτα και τις ελιές και ανακατέψτε.

Γεμίστε τις θήκες για muffins μέχρι τη μέση και όχι πιο πάνω.

Τώρα, για το ψήσιμο, εγώ αγόρασα μαφινιέρα (σαν τοστιέρα ένα πράγμα) και τα ψήνει σε 15 λεπτά. Το ίδιο περίπου θέλει όμως και στον φούρνο. Επιλέξτε τον αέρα και τους 180 βαθμούς και δοκιμάστε αν ψήθηκε, με το κλασσικό κόλπο, βυθίζοντας ένα μαχαιράκι και τσεκάροντας, αν θα βγει στεγνό.

Καλή επιτυχία και περιμένω τις φωτογραφίες σας στο Instagram και το Pack My Snack 😉

-Με την ίδια ζύμη μπορείτε να κάνετε φυσικά και γλυκά muffins!

Για muffins σοκολάτας κάντε το εξής: Θυμηθείτε να προσθέσετε στο αλεύρι μια βανίλια και 1 κουταλι της σούπας κακάο και να χτυπήσετε μαζί με το βούτυρο στην αρχή μισό ποτήρι ζάχαρη ή και μέλι!

Tip 2: Για έξτρα σοκολατένια γεύση, δοκιμάστε να κρύψετε μέσα στη ζύμη δύο κομματάκια σοκολάτα και να τα σκεπάσετε με λίγη ζύμη ακόμη, ώστε να γίνει καρδιά σοκολάτας <3

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!