Κορμός με φρουκτόζη και μπισκότα χωρίς ζάχαρη!!

 

Τι να πρωτοθυμηθώ; Τα Χριστούγεννα, τα εκατοντάδες μελομακάρονα, που τσακίσαμε, τις βασιλόπιτες ή την Τσικνοπέμπτη και το Πάσχα, που μας κλείνουν απειλητικά το μάτι; Προτού, όμως, μας πιάσει μελαγχολία και αρχίσουμε να σκεφτόμαστε δίαιτες και καλοκαίρια, σας έχω μία γλυκιά πρόταση! Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά, φτιαγμένο χωρίς καθόλου ζάχαρη, αλλά με την ίδια υπέροχη γεύση!

Κορμός με φρουκτόζη, λοιπόν! Μία υπέροχη συνταγή, κατάλληλη για διαβητικούς και φυσικά για τα αγαπημένα μας παιδάκια, όταν θέλουμε να τους δώσουμε ένα γλυκό σπιτικό, υγιεινό και χωρίς την προσθήκη ζάχαρης! 

Τη συνταγή την έμαθα από φίλο μου διαβητικό, τη δοκίμασα και το αποτέλεσμα ικανοποίησε και τα παιδιά και τη μαμά! 😉

 

Σημειώστε τα υλικά:

  • 20 γραμμάρια (3 κοφτές κουταλιές της σούπας) κακάο
  • 50 γραμμάρια (10 κοφτές κουταλιές του γλυκού) φρουκτόζη
  • 125 γραμμάρια (5 κουταλιές της σούπας) μαργαρίνη
  • 150 γραμμάρια μπισκότα χωρίς ζάχαρη. Εγώ επέλεξα τη γνωστή μάρκα με τα μεγάλα στρογγυλά μπισκότα, που είναι καλά και για την πέψη.
  • 40 γραμμάρια (4 κοφτές κουταλιές της σούπας) καρυδόψιχα
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
  • 4 κοφτές κουταλιές της σούπας σπασμένα καρύδια (προαιρετικά).

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με το κακάο και τη φρουκτόζη για 2-3 λεπτά.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με το χέρι.

Προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ όλα τα μπισκότα, την καρυδόψυχα και το κονιάκ και χτυπάμε για ένα λεπτό.

Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και σχηματίζουμε ένα ρολό.

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Αν θέλουμε, ρίχνουμε καρύδια και από πάνω.

 

Καλή επιτυχία!!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!