Το τέλειο (παγωτο)γλυκό της κόρης μου!

Θέλετε ένα γλυκάκι γρήγορο, εύκολο, που μπορεί να σερβιριστεί και ως γλυκό ψυγείου, αλλά και ως παγωτό και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι; Σας έχω την τέλεια ιδέα!

Το σοκολατένιο παγωτογλυκό της κόρης μου! Και όταν λέω της κόρης μου, ακριβολογώ! Κάπου έμαθε τη συγκεκριμένη συνταγή η μικρή σουσού (μου είπε ότι την άκουσε σε μία από τις εκδρομές του σχολείου της), της έμεινε στο μυαλουδάκι της και αποφάσισε να την τροποποιήσει και να την κάνουμε μαζί στο σπίτι!

Να πω την αλήθεια μου, στην αρχή δεν την πολυοπίστεψα, όταν μου είπε ότι θέλει να φτιάξει δικό της γλυκό! Και πώς να την πιστέψω, δηλαδή, αφού είναι μόλις 7 ετών! Μετά, όμως, είπα να την αφήσω να πειραματιστεί και ό,τι βγει!

Ε, σας πληροφορώ, ότι αυτό που βγήκε ήταν πεντανόστιμο, σε βαθμό που δεν το πίστευα ούτε εγώ!

Σκεφτείτε, ότι το σερβίραμε κιόλας στο παιδικό πάρτι από το βαφτιστηράκι μας και μείνανε μικροί μεγάλοι κατενθουσιασμένοι!

Το ακόμη καλύτερο; Ότι δοκιμάσαμε να το βάλουμε και στην κατάψυξη (αντί για το ψυγείο) και το αποτέλεσμα ήταν σαν παγωτό!

Και δε χρειάζεται να πω, ότι είναι μια τέλεια ιδέα και για κεράσματα σε γενέθλια, παιδικά πάρτι και γιορτούλες!

Κοινώς; Το προτείνουμε με χίλια!!

Oρίστε και η πανεύκολη συνταγή του, που μου ζητήσατε τόσοι πολλοί, σε μηνύματα στο instagram, όταν το ανέβασα χθες σε stories!

Πάμε να την κάνουμε;

Υλικά:

2 φλυτζάνια γάλα

1 συσκευασία garni κακάο (προφανώς γίνεται εξίσου ωραίο και με την βανίλια)

1 πακέτο πτι μπερ μπισκότα

Χρωματιστή τρούφα και χρωματιστά καραμελάκια (τύπου smarties) για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το garni σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Εμείς βάλαμε και τα δύο φακελάκια, που περιλαμβάνονται, να χτυπηθούν με δύο φλυτζάνια γάλα για 5 λεπτά σε δυνατό μίξερ, μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.

Λιώνουμε στο μούλτι ένα πακέτο πτι μπερ και το τριμμένο μπισκότο το τοποθετούμε στη βάση από τα ποτηράκια, που θα σερβίρουμε το γλυκό.

Extra tip: Για το σκεύος καλά είναι να επιλέξετε κάτι διαφανές, ώστε να φαίνονται οι στρώσεις. Είτε πλαστικό κυπελλάκι μιας χρήσης, είτε γυάλινο μπολ ή ποτήρι ή ακόμη και διαφανή ποτηράκια για νερό, όπως κάναμε εμείς, επειδή είχαμε σκοπό να το σερβίρουμε σε παιδάκια και θέλαμε κάτι πλαστικό για να μην σπάει.

Αφού χτυπηθεί το μείγμα καλά, τοποθετούμε μια παχιά στρώση από αυτό πάνω από το τριμμένο μπισκότο.

Βάζουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο ή στην κατάψυξη (ανάλογα με το αν θέλουμε να μοιάζει πιο πολύ σε γλυκό ή παγωτό) και τα αφήνουμε για ένα δίωρο περίπου, να σφίξει περισσότερο η σοκολάτα.

Όταν τα βγάλουμε, πασπαλίζουμε από πάνω με τη χρωματιστή τρούφα και τα καραμελάκια.

Προσοχή! Δε βάζουμε τα καραμελάκια από πριν, για να μη βυθιστούν μέσα!

Αν θέλουμε, προσθέτουμε εξτρά μπισκότα, πουράκια ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας.

Τόσο εύκολο, τόσο τέλειο!!

Καλή επιτυχία!!!

Μόνο μην πείτε στην κόρη μου , ότι σας είπα τη συνταγή και με μαλώσει! Είναι μυστικό 🙂

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!