Σπιτικό και μυρωδάτο κέικ λεμονιού της γιαγιάς!

 

Άλλη μία αγαπημένη συνταγή των γιαγιάδων μας σας έχω σήμερα, που θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια! Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με από φρέσκα λεμόνια! Φτιάξτε το και κάντε το σπίτι σας να μοσχομυρίσει!

Κέικ λεμόνι! Αγαπημένη γεύση, που θυμίζει πρωινά στη γιαγιά, μυρωδάτους καφέδες και φρεσκοστυμμένους χυμούς μαζί με ατελείωτο παιχνίδι και ξενοιασιά

Φέρτε λίγη από την νοσταλγία των παιδικών σας χρόνων στο σπίτι σας και ομορφύνετε το Σαββατοκύριακό σας με αυτή την καθαρά γιαγιαδίστικη συνταγή, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

 

Υλικά:

3 λεμόνια

4 αυγά

300γρ ζάχαρη

350-400γρ αλεύρι που φουσκώνει (ανάλογα πόσο θα πάρει)

1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν Πάουντερ

125γρ Βιτάμ ή βούτυρο

άχνη ζάχαρη (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα λεμόνια μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνουν σαν χυλός.

Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυλό από τα λεμόνια.

Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα και το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Πασπαλίζουμε με άχνη και είμαστε έτοιμοι!!

 

Σημείωση 1: Μπορούμε αντί για αλεύρι να χρησιμοποιήσουμε 350γρ αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη.

Σημείωση 2: Όπως σε όλα τα κέικ, για να δούμε αν έγινε, τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα, και αν βγει στεγνή σημαίνει ότι το κέικ είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλό τριήμερο σε όλους!!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

Leave a Reply