Γιουβετσάκι με καλαμαράκια στη λαδόκολλα!

Υποδεχόμαστε τη Μεγάλη Εβδομάδα, με μία νηστίσιμη αλλά ταυτόχρονα θρεπτική, απολαυστική και πανεύκολη συνταγή!

Ακόμη κι αν δε νηστεύετε, η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μία εβδομάδα, που “αποφεύγουμε” το κρέας, έστω για λόγους παράδοσης.

Είναι όμως και μία εξαιρετική ευκαιρία, για να φάμε λίγο περισσότερο θαλασσινά από τις άλλες μέρες και να επωφεληθούμε από τα καλά τους στοιχεία για τον οργανισμό μας.

Αυτή η συνταγή, λοιπόν, είναι ιδανική και για νηστεία και για υγεία, αλλά και για τη σωστή διατροφή των παιδιών μας, που εννοείται πως δεν νηστεύουν αλλά σίγουρα χρειάζονται θρεπτικά συστατικά!

Και τι πιο θρεπτικό από θαλασσινά με λαχανικά;

Τα δικά μου παιδιά όχι μόνο το έφαγαν, αλλά ξετρελάθηκαν και τώρα μου το ζητάνε πάλι! 🙂

Πάμε να ετοιμάσουμε λαχταριστό γιουβετσάκι με καλαμαράκια και λαχανικά; Εκτός, αν προτιμάτε να το λέμε “κριθαρώτο”! 😉

Υλικά:

Καλαμαράκια φρέσκα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

Κριθαράκι (εγώ προτιμάω ολικής άλεσης)

Λαχανικά της αρεσκείας μας και της εποχής

Λάδι και αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα μαζί με τις ροδέλες από το καλαμάρι

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε

Κλείνουμε τη λαδόκολλα (εγώ σκέπασα και με αλουμινόχαρτο από πάνω) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 200 βαθμούς (ανάλογα πάντα με το φούρνο)

Αυτό ήταν! Πανεύκολο, γρήγορο και το καλύτερο; Η λαδόκολλα θα κρατήσει όλα τα ζουμιά και το καλαμαράκι δε θα στεγνώσει καθόλου!

Εγώ στο μεταξύ βράζω σε μία κατσαρόλα το κριθαράκι και μόλις είναι έτοιμα τα καλαμαράκια, το προσθέτω στη λαδόκολλα και τα αναμειγνύω όλα μαζί!

Καλή σας απόλαυση!!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!