Τα πιο νόστιμα σπιτικά σουβλάκια!

Υπάρχει παιδί, που δεν τρώει σουβλάκια; Δείτε πώς να τα μαγειρέψετε στο σπίτι σας και να τα κάνετε ακόμη πιο λαχτάριστα και νόστιμα από το πιο “διάσημο” ντελίβερι!

 

Πάντα φοβόμουνα να κάνω σουβλάκια στο σπίτι και το ομολογώ! Νόμιζα θα στέγνωναν, ότι θα ήταν σκληρά και τέλος πάντων ότι δε θα τρώγονταν, οπότε κάθε φορά ξεκινούσα με τις καλύτερες προοπτικές και κάθε φορά κατέληγα να παραγγείλω!

Αυτά προ παιδιών! Γιατί όπως όλες οι μαμάδες, έτσι κι εγώ, από όταν έγινα μαμά κυνηγάω πλέον τις πιο υγιεινές και σπιτικές λύσεις. Τα έβαλα, λοιπόν, κάτω και επειδή το σουβλάκι είναι από τα λίγα κρέατα, που τρώνε τα παιδιά μου ευχάριστα -εκτός του κιμά- αποφάσισα να αφήσω τους δισταγμούς και να το τολμήσω! Και όπως είναι ευρέως γνωστό...ο τολμών νικά!

Και όχι μόνο το τόλμησα, όχι μόνο τα κατάφερα, αλλά είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα πιάτα, που έχω κάνει στη ζωή μου!

Όλο αυτό δεν έχει καμία ιδιαίτερη συνταγή, αλλά επειδή εχθές που τα έκανα και πάλι και ανέβασα τα σχετικά stories στο instagram  😉 είχα πολλές ερωτήσεις για το πώς τα έψησα και τι έκανα ακριβώς, ορίστε τα πολύ απλά βήματα, που ακολούθησα:

Πρώτα από όλα βάζετε τις πατάτες στο φούρνο. Εδώ σας έχω δύο παραλλαγές:

Μία με πατάτες και κολοκυθάκια, κομμένα σε λωρίδες, τα οποία έχετε αλοίψει με αλατοπίπερο, ρίγανη, λαδάκι και μουστάρδα! Γίνονται εξαιρετικά και σας εγγυώμαι, ότι θα φάνε το κολοκυθάκι και τα παιδιά σας!

 

Μία πιο “μερακλίδικη” με πατάτες, καρότα και Worcester Sauce! Αλοίφετε και πάλι με αλατοπίπερο και λαδάκι συν την sauce (τη βρίσκετε σε όλα τα σούπερ μάρκετ) και πάπρικα! Εντάξει. Λουκούμι απλά!

 

Όποια από τις δύο και αν επιλέξετε, βάζετε το ταψί (το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα) σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για μιάμιση ώρα περίπου (για να γίνουν οι πατάτες μαλακές και να ξεροψηθούν) και καπάκι τοποθετείτε από πάνω τα σουβλάκια και ψήνετε άλλο ένα μισάωρο!

Προσοχή: Στο ταψί, πριν μπει στο φούρνο, προσθέτετε νεράκι σε όλες τις γωνίες.

Αυτό ήταν! Ούτε αλουμινόχαρτα, ούτε, σχάρες, ούτε τίποτα! 

Το κρέας βγαίνει τρυφερό και πεντανόστιμο και οι πατάτες…δεν περιγράφω καν! Δεν έμεινε ούτε δείγμα! Φανταστείτε δεν έχω καν φωτογραφία από το ταψί, όταν βγήκε! Δεν πρόλαβα! 🙂

Ειδικά για τις φίλες μαμάδες, θα καταφέρετε και να φάνε τα παιδιά σας κρέας, αλλά και λαχανικά!

Κάντε το και θα με θυμηθείτε!

Extra tip: 10 λεπτάκια πριν βγάλετε τα σουβλάκια, γυρίστε τα μεριά, για να ροδοκοκκινήσουν παντού!

Extra tip 2: Ειδικά αν πρόκειται να καταναλωθούν από παιδιά, δώστε πολύ προσοχή στην ποιότητα του κρέατος. Αν έχετε “δικό σας” κρεοπώλη, θα είστε σίγουροι και για την ποιότητά του και για τη γεύση του.

Extra tip 3: Δοκιμάστε το και με χοιρινά σουβλάκια και με κοτόπουλου. Είναι το ίδιο νόστιμα και τα δεύτερα σίγουρα πιο υγεινά.

Καλή σας όρεξη! 

 

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!