Η πιο εύκολη και τέλεια σπιτική τούρτα!

Μία καραντίνα, δύο ταυράκια με γενέθλια μέσα στην “αναμπουμπούλα” και ένα πάρτι στο μπαλκόνι, διαφορετικό από όλα τα άλλα, ήταν η αφορμή να φτιάξω για πρώτη φορά στη ζωή μου τούρτα γενεθλίων! Και το αποτέλεσμα ήταν απλά φανταστικό!

Τα πράγματα έχουν ως εξής. Στις 9 του Μάη τα δίδυμα αγοράκια μου είχαν γενέθλια. Κάτι μήνες πριν, το πλάνο μας ήταν να κάνουμε και φέτος τα γενέθλιά τους σε κάποιον παιδότοπο ή κάποιον όμορφο εξωτερικό χώρο. Έλα, όμως, που οι καταστάσεις μας πρόλαβαν και μας ξεπέρασαν και κάπως έτσι βρεθήκαμε χωρίς πάρτι, χωρίς φίλους και χωρίς όλα αυτά, που σχεδιάζαμε! Ε, δε θα μέναμε και χωρίς τούρτα!

Κάπως έτσι, λοιπόν, μου ήρθε η ιδέα να κάνω φέτος -για πρώτη φορά στη ζωή μου- την τούρτα εγώ! Για την ακρίβεια, όχι εγώ, αλλά εμείς! Στόχος μου ήταν να βάλω τα παιδιά να συμμετέχουν στη διαδικασία, ώστε να χαρούν και να μην τους “κάτσει” τόσο βαρύ, ότι φέτος δε θα είχαν πάρτι.

Αρχική μου ιδέα (επειδή είμαι ολίγον τι άσχετη με τούρτες), ήταν να πάρω μία έτοιμη (έτοιμο μείγμα με παντεσπάνι εννοώ) και να τη διακοσμήσω μετά εγώ. Τελικά όμως δε βρήκα κάτι τέτοιο στο σούπερ μάρκετ, οπότε σκέφτηκα να αυτοσχεδιάσω! Και τι καλύτερο από το να συνδυάσω ένα γλυκό, που αγαπάνε πολύ με τούρτα γενεθλίων;

Έτσι, λοιπόν, κατέληξα να κάνω έναν κορμό! Το γνωστό και αγαπημένο της γιαγιάς, ξέρετε! Τον οποίο “πείραξα” λίγο και διακόσμησα, όπως ακριβώς το θέλανε τα παιδιά! Το αποτέλεσμα; Μη σας πω καλύτερο και από το να την αγόραζα! Πεντανόστιμο και πανέμορφο! Και το βασικότερο; Πανεύκολο!

Αν είστε κι εσείς σε αναζήτηση τούρτας για το μικράκι σας, δείτε την πανεύκολη συνταγή μας και είμαι σίγουρη, ότι θα σας αρέσει πολύ!

Πάμε να την κάνουμε;

Υλικά:

4 κουβερτούρες

1 πακέτο βούτυρο

1 ποτήρι νερό ή γάλα (εγώ προτιμάω να βάζω γάλα)

1 ποτήρι ζάχαρη άχνη

4 πακέτα μπισκότα (εγώ έβαλα 2 πακέτα πτι μπερ και 2 oreo).

kit kat για το “γύρω γύρω”

M&Ms ή Smarties για τη διακόσμηση.

Εκτέλεση:

Η συνταγή μου, όπως είπα και πριν, βασίστηκε στη γνωστή και αγαπημένη συνταγή των γιαγιάδων μας για κορμό, που μπορείτε να βρείτε εδώ την οποία “πείραξα” λίγο και έβαλα και oreo, όπως έχω κάνει και εδώ!

Διπλασίασα, όμως, τα υλικά του κλασσικού κορμού, ώστε να φτάσουν για το μέγεθος μιας τούρτας.

Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι σε μία λεκανίτσα κουζίνας.

Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο στο μάτι. Δε χρειάζεται μπεν μαρί. Λιώστε σε χαμηλή φωτιά πρώτα το βούτυρο και μόλις μαλακώσει ρίξτε και την σοκολάτα.

Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και το γάλα.

Ανακατεύουμε ξανά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα.

Σε ένα τσέρκι έχουμε τοποθετήσει τα Kit Kat γύρω γύρω έτσι!

Στο κέντρο τοποθετούμε προσεκτικά το μείγμα.

Βάζουμε το τσέρκι στην κατάψυξη για 2 ώρες. Μόλις το βγάλουμε προσθέτουμε από πάνω και τα smarties!

Προσοχή! Μην τα ρίξετε από την αρχή, γιατί θα βυθιστούν στο μείγμα και θα χαθούν!

Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για καμία ωρίτσα και είμαστε έτοιμοι!

Για συντήρηση μπορείτε να το έχετε είτε στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη, ανάλογα από το πόσο παγωμένο προτιμάτε να το τρώτε. Στην πρώτη περίπτωση “πάει” πιο πολύ προς γλυκό, ενώ στη δεύτερη προς παγωτό!

Όπως και να το κάνετε, η γεύση είναι φανταστική και κάπου εδώ πρέπει να σας πω, ότι τα μικρά μου δήλωσαν ότι το φετινό μας πάρτι στο μπαλκόνι με την σπιτική τους τούρτα ήταν το καλύτερο της ζωής τους:)

Καλή επιτυχία!!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!