Τα πιο τέλεια και εύκολα πασχαλινά κουλουράκια!!

 

Θέλετε να τηρήσετε τα έθιμα, αλλά δεν έχετε ούτε κουράγιο ούτε χρόνο για πολλά και δύσκολα πράγματα; Είστε στο σωστό μέρος!

Μανούλες είμαστε και καταλαβαινόμαστε. Θέλουμε να «μυρίσει» το σπίτι και να χαρούν και τα παιδιά μας, αλλά είμαστε και άυπνες και ταλαιπωρημένες και χωρίς κουράγιο για «μαγικά» στην κουζίνα! Στην ίδια φάση είμαι και εγώ και σας καταλαβαίνω απόλυτα! Για αυτό έψαξα και βρήκα την ιδανική συνταγή, για να με βγάλει ασπροπρόσωπη!!

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι του αγαπημένου, Στέλιου Παρλιάρου. Μην ανησυχείτε, όμως. Η αλήθεια είναι, ότι ο συγκεκριμένος ζαχαροπλάστης μας έχει συνηθίσει σε υπερπαραγωγές στην κουζίνα και εγώ προσωπικά ομολογώ, πως ψιλοφοβάμαι, να δοκιμάσω τις συνταγές του, γιατί νιώθω, πως δε θα καταφέρω να τις κάνω!

Η συγκεκριμένη, όμως, είναι απλούστατη, γρήγορη και πανεύκολη και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει! Και εσάς και τα παιδάκια σας! Ένα πράγμα θα σας πω. Πέρσι, που την έκανα για πρώτη φορά, τα παιδιά μου τη ζητούσαν συνέχεια και ούτε θυμάμαι πόσες φορές την ξαναέκανα μέσα στο Πάσχα, αλλά και μετά!

Περιττό, βέβαια, να πω, ότι λάτρεψαν εκτός από τη γεύση και τη διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν και αυτά! 

Επίσης, είναι τέλειο δώρο για νονούς και νονές, αν τα στολίσετε σε ένα ωραίο πασχαλινό καλαθάκι!

Πάμε να την φτιάξουμε!

Υλικά:

400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

80 γρ. Βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου

120 γρ. Άχνη ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

75 γρ. Γάλα φρέσκο πλήρες

2 αυγά και 1 επιπλέον για άλειμμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αυγό για την επάλειψη) στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με τον γάντζο για αρκετή ώρα. Αν δεν έχουμε γάντζο, μπορούμε να το κάνουμε και με τα χέρια.

Μόλις το ζυμάρι γίνει ομοιογενές, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα.

Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μήκους 14 εκατοστών και πάχους ενός εκατοστού, τα διπλώνουμε στη μέση και τα κάνουμε πλεξούδες.

Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα.

Χτυπάμε το αυγό μαζί με 1 κουτάλι της σούπας νερό ή γάλα και αλείφουμε τα κουλούρια.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν!

Είμαστε έτοιμοι!

Καλή επιτυχία!!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

1 comment

  1. Κάναμε τα κουλουράκια και πραγματικά είναι γρήγορη διαδικασία και βγήκαν πεντανόστιμα! Καλή Ανάσταση!

Comments are closed.