Μπακαλιάρος με σταφίδες!!

 

Ετοιμάζεστε για τραπέζι την 25η Μαρτίου και σκέφτεστε πώς να μαγειρέψετε τον παραδοσιακό μπακαλιάρο; Θέλετε μία συνταγή πρωτότυπη, ιδιαίτερη και φυσικά πεντανόστιμη, για να καταπλήξετε την οικογένειά σας και τους φίλους σας; Σας έχω την τέλεια λύση! Μπακαλιάρος με σταφίδες! Απλά…θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Πρόκειται για άλλη μία από τις αγαπημένες μου συνταγές της γιαγιάς μας, ελαφριά, σίγουρα πιο υγιεινή από τον παραδοσιακό τηγανητό μπακαλιάρο και απολαυστική!

Πάμε να την ετοιμάσουμε!

Υλικά:

1 κιλό μπακαλιάρος

1 κιλό κρεμμύδια

½ φλιτζάνι  Σταφίδες μαύρες

½ φλιτζάνι  Σταφίδες ξανθές

1 κουτ.γλ. Πάπρικα

2 Ντομάτες

3 σκελίδες σκόρδο

λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαλμυρίζουμε από την προηγούμενη μέρα.

Τον στραγγίζουμε. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε ελαφρώς.

Τα κρεμμύδια τα χοντροκόβουμε σε ροδέλες και τα ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι , στο οποίο τηγανίσαμε τον μπακαλιάρο, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτουμε και το σκόρδο.

Όταν είναι έτοιμο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις σταφίδες και την ντομάτα, κομμένη σε κύβους, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τον μπακαλιάρο, τον οποίο έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψάκι.

Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρει ο μπακαλιάρος χρώμα.

Σημείωση: Για ακόμη πιο υγιεινό αποτέλεσμα, μπορείτε να αποφύγετε το αρχικό τηγάνισμα του μπακαλιάρου και να τον βάλετε κατευθείαν στο ταψί!

Δεν υπάρχει άνθρωπος να δοκίμασε το συγκεκριμένο πιάτο και να μη ζήτησε στο τέλος τη συνταγή! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!!

Καλή επιτυχία!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!