Αρωματικά κουλουράκια κανέλας χωρίς ζάχαρη!

Η πρώτη συνταγή της νέας δεκαετίας “φέρνει” ακόμη μαζί της άρωμα και γεύση Χριστουγέννων! Τα μυρωδάτα κουλουράκια μου με κανέλα μου είναι εδώ να σας “φτιάξουν” τη διάθεση και να σας γεμίσουν αρώματα και γεύση!

Τη συγκεκριμένη συνταγή την ανέβασα στον λογαριασμό μου στο instagram αρχικά και μετά από μαζίκη απαίτηση, την ανεβάζω και εδώ ολοκληρωμένη 🙂

Είναι πανεύκολη, γρήγορη και σίγουρα μία πιο υγιενή επιλογή για γλυκό, αφού δεν έβαλα καθόλου ζάχαρη!

Πάμε να την ετοιμάσουμε;

Υλικά:

200 γραμμάρια αλεύρι

Μισό κουταλάκι μπέικιν

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

120 γραμμάρια βιτάμ

100 γραμμάρια φτουκτόζη ή μέλι

1 αυγό

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τις “σκόνες” (αλεύρι, μπέικιν, κανέλα και μια πρέζα αλάτι) μαζί σε ένα μπολ.

Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την φρουκτόζη (ή το μέλι) για 2-3 λεπτά

Tip: Εγώ πάντα “μαλακώνω το βιτάμ στα μικροκύματα για μερικά δευτερόλεπτα πριν το βάλω στο μίξερ.

Προσθέτουμε το αυγό, χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό και μετά αφαιρούμε το μείγμα απο το μίξερ και το ενώνουμε με τις σκόνες, μέχρι να γίνει ζύμη.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια (θα βγουν περίπου 20) και τα απλώνουμε σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, πατώντας τα απο πάνω ελαφριά με το δάχτυλο, για να γίνουν λίγο πιο πλακέ.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Tip 2: Αν θέλουμε, “ρολάρουμε” τα μπαλάκια μέσα σε ένα μπολ με κανέλα και φρουκτόζη, ώστε να έχουν και επικάλυψη, πριν τα βάλουμε στο ταψί.

Tip 3: Πολύ σημαντικό είναι να τα αφήσουμε να κρυώσουν για ένα μισάωρο πριν τα σερβίρουμε! Αποκτούν εντελώς άλλη γεύση!

Εμείς εδώ τα φτιάξαμε παρεά με το χαρωπό μου εργαστήριο και όπως πάντα απολαύσαμε, όχι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και την διαδικασία!

Καλή επιτυχία!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!