Κοτόσουπα με λαχανικά και φρυγανισμένο ψωμάκι!

 

Λίγες μέρες πριν μας αποχαιρετήσει ο Φλεβάρης και μπούμε σιγά σιγά σε ρυθμούς άνοιξης, είναι ευκαιρία με τα τελευταία κρύα της χρονιάς να απολαύσουμε μερικές γευστικές και χουχουλιάρικες σουπίτσες, που μας ζεσταίνουν, μας γεμίζουν βιταμίνες και φυσικά τις ευχαριστιόμαστε μικροί και μεγάλοι!

Μία από αυτές τις σουπίτσες, που προτιμάμε οικογενειακώς, θα σας προτείνω σήμερα. Λόγω του ότι έχω μικρά παιδάκια, που είναι ναι μεν σχετικά «εύκολα» στο φαγητό, παραμένουν όμως παιδιά, πρόκειται για μία σουπίτσα με απλές και καθαρές γεύσεις χωρίς πολλά πολλά!

Μία υπέροχη κοτόσουπα με λαχανικά και για συνοδευτικό φρυγανισμένο πεντανόστιμο ψωμάκι για «βουτιές»!

Υλικά:

Μισό κιλό κοτόπουλο σε στήθος

3 κολοκυθάκια

3 καρότα

2 πιπεριές πράσινες

2 πιπεριές κόκκινες

1/2  πράσο

1 κρεμμύδι ξερό

2 πατατούλες

λάδι

αλάτι και πιπέρι

ρίγανη

λίγη πάπρικα (προαιρετικά)

ψωμάκι της αρεσκείας μας

 

Εκτέλεση:

Συνήθως η κοτόσουπα γίνεται με ολόκληρο κοτόπουλο, για να βράσουν τα κόκαλα και να γίνει νόστιμο το ζουμάκι. Πιστέψτε με, όμως, αν δοκιμάσετε με σκέτο κοτόπουλο φιλέτο τη συγκεκριμένη συνταγή θα βγει εξίσου νόστιμη. Και είναι μια λύση πολύ βολική, ειδικά για μαμάδες, έτσι ώστε να έχουμε κρέας καθαρό από κόκαλα, που μπορούν να φάνε πολύ εύκολα τα παιδιά, ενώ επίσης είναι και πιο γρήγορη στην εκτέλεσή της, από το αν βράζαμε ολόκληρο το κοτόπουλο.

Πώς να την κάνουμε:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε. Μόλις αρχίσει να βράζει, ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να βράσει μόνο του για ένα δεκάλεπτο. Το κοτόπουλο ειδικά το βράζω πολύ καλά, για να είμαι σίγουρη, ειδικά εφόσον θα καταναλωθεί από παιδιά.

Μετά το δεκάλεπτο ρίχνουμε μέσα και τα λαχανικά κομμένα, μαζί με λίγο λαδάκι, αλατάκι και λίγο πιπεράκι και βράζουμε για ένα μισάωρο το πολύ, για να μη χαθούν οι βιταμίνες από τα λαχανικά.

Extra tip: Μέσα στην κοτόσουπα, που βράζει, ρίχνουμε μισό λεμόνι, να βράσει και αυτό μαζί με το χυμό του άλλου μισού λεμονιού. Χαρίζει μια ωραία γεύση στη σουπίτσα μας!

Extra tip 2: Από λαχανικά, μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ανάλογα με το γούστο σας! Εγώ χρησιμοποιώ τα συγκεκριμένα, γιατί τα προτιμάνε τα παιδιά μου και γενικά είναι πιο «εύκολες» γεύσεις για μικρά παιδάκια. Όπως και να έχει όμως, ο καθένας μπορεί να κάνει τη δική του παραλλαγή!

Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι φρυγανίζουμε το ψωμάκι μας. Εγώ προτιμάω το «τύπου» ψωμί τοστ, το φρέσκο όμως από φούρνο, ώστε να μην έχει συντηρητικά, αλλά μπορεί να γίνει και με λεπτές φέτες οποιουδήποτε ψωμιού.

Πριν το φρυγάνισμα ραντίζουμε τα ψωμάκια με λίγο λαδάκι και τους ρίχνουμε λίγη ριγανίτσα και αν θέλουμε και λίγη πάπρικα.

Είμαστε έτοιμοι! Σερβίρουμε σε μπολ τη σουπίτσα μας μαζί με φρυγανισμένο ψωμάκι στο πλάι και απολαμβάνουμε!

Extra tip: Εγώ στα παιδιά μου, πατάω τα λαχανικά με το πιρούνι και τρίβω το κοτόπουλο με το χέρι, φροντίζοντας να αφήσω αρκετό ζουμάκι και πραγματικά λατρεύουν τη γεύση της σούπας!

Γρήγορη, εύκολη και υγιεινή! Θέλουμε κάτι άλλο;

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!