Οι μπρουσκετο-μπαγκέτες της…Κυριακής!

 

Μία πανεύκολη, πεντανόστιμη και γρήγορη ιδέα, που θα ομορφύνει τις Κυριακές σας και όχι μόνο! Ιδανική πρόταση για παιδικά πάρτυ, πικ νικ με την οικογένεια, αλλά ακόμη και για ένα ρομαντικό δείπνο της…στιγμής!

Τις μπρουσκέτες λίγο πολύ τις ξέρουμε όλοι. Πρόκειται για τις «φετούλες» φρυγανισμένου ψωμιού, «φορτωμένες» με πεντανόστιμα υλικά σε διάφορες γευστικές προτάσεις!

Σήμερα θα σας παρουσιάσω μία μικρή παραλλαγή της μπρουσκέτας! Στην ουσία είναι ένα «μπρουσκετο-σάντουιτς»! Κάτι ανάμεσα σε μπρουσκέτα και σάντουιτς με μπαγκέτα, γεμιστό με κοτόπουλο και πιπεριές, μαζί με μια υπέροχη, ελαφριά και γευστική σως γιαουρτιού!

Την ιδέα με το σάντουιτς κοτόπουλου την πήρα από τον αγαπημένο μου Jamie Oliver και την τροποποίησα, σύμφωνα με τις δικές μου «ανάγκες»!

Πρόκειται για μια πρόταση εξαιρετική για παιδικά πάρτυ και μπουφέδες, αλλά και για Κυριακάτικα, πικ νικ με την οικογένεια κάποιες ηλιόλουστες μέρες, όπως η σημερινή.

Είναι, όμως και μια πολύ όμορφη ιδέα, για να στήσετε στο πιτς φιτίλι ένα γεύμα ή δείπνο για εσάς και τον άντρα σας! Μαζί με ένα ποτηράκι κρασί γίνεται μία ωραιότατη αφορμή, για να περάσετε μαζί μια ρομαντική βραδιά, μόλις τα παιδιά πέσουν για ύπνο! Άλλωστε όλες οι μανούλες ξέρουμε πολύ καλά, πως ο χρόνος μας είναι εξαιρετικά περιορισμένος και ο ποιοτικός χρόνος, που περνάμε με τον σύντροφό μας ελάχιστος, οπότε τέτοιες γρήγορες και εύκολες ιδέες, για να περάσουμε όμορφες στιγμές μαζί είναι αυτό ακριβώς, που χρειαζόμαστε!

Πάμε να την ετοιμάσουμε;

Τα υλικά, που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

  • μισό κιλό κοτόπουλο (η ποσότητα είναι σχετική, ανάλογα με την περίσταση)
  • 2 πιπεριές πράσινες κέρατο
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • λάδι
  • αλάτι και πιπέρι

 

Για τη σως:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο (προαιρετικά, αν σας αρέσει η γεύση. Μπορούμε, επίσης, να προσθέσουμε και λίγη πάπρικα, αν θέλουμε).

 

Εκτέλεση:

Για τη σως:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι και χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Για τη γέμιση του σάντουιτς:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τις πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες και μόλις μαραθούν και αυτές, προσθέτουμε και το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και θωρακίζουμε το κοτόπουλο.

Μόλις θωρακιστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι βραστό, ίσα ίσα μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και βράζουμε για ένα μισάωρο. Το κοτόπουλο πρέπει να βράσει καλά, ιδίως εφόσον καταναλωθεί από παιδιά.

Μόλις βράσει και «πιει» όλα τα υγρά είναι έτοιμο.

Κόβουμε τις μπαγκέτες στη μέση, απλώνουμε τη σως στο ψωμί και γεμίζουμε με το κοτόπουλο και τις πιπεριές.

Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε τη μπαγκέτα σε δύο “φέτες”, ώστε να γίνουν στην ουσία δύο μεγάλες μπρουσκέτες!

Αυτό ήταν! Έτοιμο σε πολύ λίγη ώρα, πεντανόστιμο και υγεινό!

Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

 

Καλή επιτυχία!!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!