Κοτόπιτα με πιπεριές και τυριά της γιαγιάς!

 

Όπως έχετε καταλάβει έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στις συνταγές με πίτες και ακόμη μεγαλύτερη στις συνταγές των γιαγιάδων! Μία πολύ αγαπημένη μου συνταγή από αυτές θα μοιραστώ, λοιπόν, μαζί σας σήμερα, νόστιμη, εύκολη και πολύ θρεπτική!

Στο παρελθόν σας έχω δείξει, αγαπημένες συνταγές των γιαγιάδων για σπιτικά τυροπιτάκια κουρού με σπιτική ζύμη, αλλά και για μια υπέροχη χωριάτικη κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο. Η σημερινή συνταγή, όμως, είναι με έτοιμο φύλλο, για την περίπτωση που δεν πιστεύετε, ότι είστε έτοιμοι ακόμη να δοκιμάσετε το χειροποίητο, ή για τις φορές, που θέλετε κάτι πιο γρήγορο και εύκολο! Και πιστέψτέ με το αποτέλεσμα θα βγει απολαυστικότατο!

Άλλωστε, το φύλλο, που θα προτιμήσουμε σε αυτή τη συνταγή, μπορεί να μην είναι χειροποίητο, αλλά είναι ολικής άλεσης, άρα σίγουρα υγιεινό!

Πρόκειται για μια συνταγή της πεθεράς μου, που έχει τεράστια επιτυχία. Είναι πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη και είναι μια φανταστική ιδέα για καθημερινό σνακ στο σπίτι ή στο σχολείο των παιδιών, αλλά και μια ωραιότατη πρόταση για τραπέζια και μπουφέδες! Θα την λατρέψουν όλοι! Μικροί και μεγάλοι! 😉

Πάμε να την ετοιμάσουμε;

Υλικά:

περίπου 400γρ. στήθος κοτόπουλο

2 πιπεριές πράσινες κέρατο

2 πιπεριές κόκκινες

150 γρ. Φέτα τριμμένη με το χέρι

200 γρ. Κασέρι λογάδι τριμμένο

½ συσκευασία κρέμα γάλακτος

1 φύλλο σφολιάτας ολικής άλεσης

λίγο γάλα

λίγο πιπέρι

λίγο σουσάμι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια και τα βράζουμε για μία ωρίτσα, αφού έχουμε ξαφρίσει πρώτα.

Μόλις κρυώσει, το τρίβουμε με τα δάχτυλα σε ένα μπολ.

Στο ζουμί, που έβρασε το κοτόπουλο βράζουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και αφού βράσουν τις βάζουμε και αυτές στο μπολ με το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε τα τυριά, λίγο πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Σε ένα μακρόστενο ταψάκι, το οποίο έχουμε βουτυρώσει ή λαδώσει καλά, τοποθετούμε τη σφολιάτα.

Βάζουμε το μείγμα στη μία πλευρά της σφολιάτας σε όλο το μήκος της και κλείνουμε τη σφολιάτα και τις δύο άκρες.

Αλοίφουμε την πίτα με λίγο γάλα και τσιμπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.  Ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσαμάκι.

Extra tip: Αν ανοίξει κάπου η σφολιάτα, την «μπαλώνουμε» κόβοντας μία λωρίδα από τις δύο άκρες!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για μία ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα!

Καλή επιτυχία!!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

Leave a Reply