Πεντανόστιμο και γρήγορο ρύζι με κοτόπουλο!

Ψάχνετε τι καλό να μαγειρέψετε σήμερα; Θέλετε μία συνταγή εύκολη, γρήγορη, αλλά ταυτόχρονα νόστιμη, που μπορούνε να φάνε και τα παιδιά και ο μπαμπάς με την ίδια ευχαρίστηση και να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι; Σας έχω την τέλεια λύση!

Ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο με ρύζι, που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας στην κυριολεξία!

Κι αν δε σας έπεισα 100% να σας πω, ότι στο παρελθόν (προ παιδιών) δεν ‘το είχα’ καθόλου με τη μαγειρική, σε βαθμό, που μαγείρευε στο σπίτι μόνο ο σύζυγός μου, ο οποίος με κορόιδευε και μου έλεγε χαρακτηριστικά, ότι έτσι όπως το πάω, όταν κάνω παιδιά θα τα ταΐζω κορν φλέικς! Χαχαχα

Ε, λοιπόν, ο ίδιος άνθρωπος, όταν έφαγε αυτήν την αυτοσχέδια συνταγή μου, έγλειψε ως και το πιάτο και δε σταμάτησε να απορεί, για το πόσο νόστιμη είναι και να με παινεύει! Μήπως σας έπεισα τώρα;

Πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε, λοιπόν!

Υλικά:

  • 3 στήθη από κοτόπουλο
  • 1-2 (ανάλογα με το μέγεθος) ξερά κρεμμύδια
  • ένα ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 φλυτζάνι ρύζι νυχάκι
  • αλάτι και πιπέρι
  • πάπρικα και κάρυ
  • λάδι

img_9718 img_9722

Εκτέλεση:

  • κόβω το κοτόπουλο σε κομματάκια
  • κόβω το ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες και το φρέσκο επίσης σε ροδελίτσες με το χέρι
  • τσιγαρίζω σε λίγο λαδάκι τα κρεμμύδια. Μόλις μαραθούν προσθέτω το κοτόπουλο και το τσιγαρίζω και αυτό
  • όσο τσιγαρίζεται, ρίχνω αλατάκι και ελάχιστο πιπέρι (γενικά, επειδή εκτός από έναν μπαμπά στο σπίτι μας ταΐζω και τρία παιδάκι είμαι πολύ προσεκτική στο αλάτι και τα καρυκεύματα. Βάζω συνήθως ελάχιστο στο φαγητό και προσθέτουμε εμείς μετά στα πιάτα μας).
  • ρίχνω λίγη πάπρικα και λίγο κάρυ. Σε ελάχιστη ποσότητα δεν υπάρχει πρόβλημα, να καταναλωθούν από παιδιά (εκτός αν μιλάμε για μωρά), οπότε αυτό το προσθέτετε εσείς κατά περίπτωση.
  • Αφήνω τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο να τσιγαριστούν στα υγρά τους. Μόλις δω, ότι εξατμίζονται τα υγρά, προσθέτω καυτό νερό, που έχω ζεστάνει σε βραστήρα, ίσα ίσα για να τα σκεπάσω και λίγο παραπάνω και τα αφήνω να βράσουν καλά για ένα μισάωρο περίπου. Με το κοτόπουλο πάντα είμαι πολύ σχολαστική στο βράσιμο και στο σωστό ψήσιμο, λόγω της σαλμονέλας, ιδίως εφόσον θα καταναλωθεί από παιδιά.
  • Στο μεταξύ βράζω σε ένα κατσαρολάκι το ρυζάκι με λίγο λαδάκι και αλατάκι μόνο.
  • Τέλος τα ανακατεύω όλα μαζί και απολαμβάνουμε! Είναι απλά πεντανόστιμο!

Extra tip: σε περίπτωση, που δε θα φάνε παιδιά (λόγω του ότι είναι πολύ αλμυρή), προσθέτω στο τέλος και λίγη σόγια σως! Χαρίζει έξτρα γεύση!

Extra extra tip: Αν, πάντως, το φαγητό προορίζεται για μικρό παιδάκι, ή απλά δε θέλετε να προσθέσετε καρυκεύματα για κάποιον λόγο, να σας πω, ότι το έχω δοκιμάσει και χωρίς αυτά και βγαίνει εξίσου νόστιμο! Έχω την εντύπωση, ότι το τσιγάρισμα με τα κρεμμύδια και το δικό τους άρωμα είναι αυτό, που χαρίζει τόσο ωραία γεύση! Τα υπόλοιπα είναι απλά ‘προσθετικά’!

Καλή επιτυχία! Περιμένω σχόλια! 😉

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

1 comment

Comments are closed.