Τυρομπουκίτσες πανεύκολες και λαχταριστές!

Είτε ψάχνετε ιδέες για εύκολα, υγιεινά και νόστιμα σχολικά σνακ, είτε είστε λάτρεις του τυριού (όπως εγώ) αυτήν τη συνταγή θα την λατρέψετε! Γίνεται μέσα σε 5 μόλις λεπτά και υπόσχομαι ότι θα την αγαπήσετε μικροί και μεγάλοι!

Αν με παρακολουθείτε στο Instagram το πιθανότερο είναι, πως θα γνωρίζετε και το #pack_my_snack

Αν όχι, να σας πω ότι κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς καθημερινά μοιράζομαι με μαμάδες ιδέες για το κολατσιό των παιδιών μας μέσα από τα stories μου, με αυτό το hashtag.

Η συγκεκριμένη ιδέα έχει αγαπηθεί πολύ και μας έχει βοηθήσει όλες στο να ανταλλάσουμε νόστιμες συνταγές και έξυπνες ιδέες. Μία από αυτές τις συνταγές είναι και η συγκεκριμένη. Μία από τις μαμάδες της παρέας μας μου την έστειλε χθες το πρωί, την δοκίμασα το ίδιο βράδυ και έχω να πω ότι είναι κα-τα-πλη-κτι-κη!

Πείραξα, βέβαια, λίγο τις δοσολογίες (όπως συνηθίζω, άλλωστε) και κατέληξα στη συγκεκριμένη συνταγή, που είμαι σίγουρη πως θα λατρέψετε!

Πάμε να τη φτιάξουμε;

Υλικά:

1 συσκευασία αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του (500 γρ)

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 κεσεδάκι ελαιόλαδο

1,5 κεσεδάκι κίτρινα τυριά τριμμένα στο μούλτι (εγώ έβαλα γραβιέρα)

1,5 κεσεδάκι φέτα “λιωμένη” με το χέρι

4 αυγά

αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, φτιάχνετε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα. Τόσο απλό, τόσο εύκολο! Δε θέλει ούτε μίξερ, ούτε τίποτα!

Ψήνετε στους 200 για ένα τέταρτο με εικοσάλεπτο (ανάλογα με τον φούρνο), μέχρι να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν!

Τα απολαμβάνετε ζεστά, αλλά και κρύα!

Extra tip: Αν θέλετε, πασπαλίστε λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί πάνω από τις μπαλίτσες πριν από το ψήσιμο! Χαρίζει 😉

Extra tip 2: Εννοείται πως μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας, όπως και να “ενισχύσετε” τη γέμιση με άλλα υλικά. Εγώ την επόμενη φορά σκέφτομαι να προσθέσω μανιτάρια και πιπεριές. Επίσης σίγουρα του “πάει” και κάποιο αλλαντικό ή λουκάνικο!

Γενικά, περί ορέξεως…τυρομπουκιά 🙂

Καλή επιτυχία!

Και μην ξεχνάτε! Αν θέλετε να μπείτε και εσείς στην παρεά του Pack My Snack δεν έχετε παρά να ανεβάσετε το κολατσιό του παιδιού σας σε στόρι και να με κάνετε ταγκ ή να μου στείλετε την φωτογραφία, για να την ανεβάσω εγώ! Σας περιμένω <3

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!