Σουφλέ τυριών με σπανάκι!!

 

Μία εύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή, ιδανική για γιορτινούς μπουφέδες, αλλά και για το καθημερινό μας τραπέζι!

Η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει τα αγαπημένα σε όλους τυριά, που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους με το πολύ θρεπτικό σπανάκι, οπότε είναι και μία πολύ ωραία ιδέα, για να φάνε το σπανάκι τα παιδάκια μας!

Πάμε να την ετοιμάσουμε!

Υλικά:

Ένα πακέτο ψωμί για τοστ χωρίς κόρα. Μπορείτε να πάρετε φέτες ψωμί τοστ και από φούρνο, για να αποφύγετε τα συντηρητικά.

200 γρ. Κασέρι

200γρ φέτα

200 γρ ένταμ ή γκούντα ή άλλο κίτρινο της αρεσκείας μας.

4 αυγά

2 κούπες γάλα

½ κιλό σπανάκι ζεματισμένο και κομμένο σε κομμάτια

1-2κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

λίγο άνηθο (προαιρετικά)

λίγο πιπέρι

λίγο φρέσκο βούτυρο.

 

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σπανάκι.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, που έχουμε βουτυρώσει, βάζουμε μια στρώση ψωμί του τοστ.

Καλύπτουμε τα κενά, κόβοντας μικρότερα κομμάτια από το ψωμί.

Σε ένα μπολ τρίβουμε τα τυριά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε και στη συνέχεια βρέχουμε με αυτό το μείγμα το ψωμί του τοστ.

Προσθέτουμε τα μισά τυριά και απλώνουμε από πάνω το σπανάκι.

Τοποθετούμε δεύτερη στρώση ψωμί τοστ.

Τη βρέχουμε και αυτή.

Τέλος, τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη στρώση τυριών και τα βρέχουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Τέλος, τοποθετούμε εδώ κι εκεί κομματάκια βουτύρου.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει!

Καλή επιτυχία!!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

2 comments

  1. Άννυ μου λατρεύουμε αυτου του είδους τα σουφλέ και με το σπανάκι ειδικα που είναι ενα τσικ πιο υγιεινα. Συνηθως τους φτιαχνω πενες με σπανακι και ανθοτυρο στο φουρνο, αλλα αυτο το μαγικο σουφλε με φετες ψωμιού (τελεια η ιδεα για ψωμι τοστ απο φουρνο) δεν το ηξερα. Αν εχουμε σπανακι κατεψυγμενο, ακολουθουμε την ιδια διαδικασία έτσι;

Leave a Reply