Τα πιο νόστιμα και εύκολα κριτσίνια καρότου και τυριού!

Κριτσίνια καρότου του ονείρου, στην πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή, που έχετε δοκιμάσει! Πιστέψτε με, αυτά τα κριτσίνια ξεπερνάνε σε γεύση και αυτά του καλύτερου φούρνου!

Η μαγειρική, ως γνωστόν, είναι δοκιμές. Δοκιμάζεις, αλλάζεις, πειράζεις και στο τέλος καταλήγεις! Κάπως έτσι κατέληξα κι εγώ στην πιο εύκολη και ταυτόχρονα πιο πετυχημένη συνταγή για κριτσίνια, που έχω κάνει ποτέ!

Κριτσίνια καρότου και τυριού, λοιπόν και ετοιμαστείτε να τρελάνετε τους πάντες! Περιττό να πω, πως αρχικά κανείς δεν πίστεψε ότι τα έφτιαξα εγώ, μέχρι να με δουν live να τα φτιάχνω!

Η συνταγή μου βασίστηκε στη συνταγή για κριτσίνια με ντομάτα, που ανέβασα πριν από λίγες ημέρες και η οποία επίσης σας ενθουσίασε.

Απλά στη συγκεκριμένη συνταγή, εκτός του ότι αντικατέστησα την ντομάτα με το καρότο, απλοποίησα κιόλας τη διαδικασία και το αποτέλεσμα βγήκε ακόμη καλύτερο!

Τι θα χρειαστείτε:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder 

1/2 κούπα ελαιόλαδο

2 ποτήρια νερό χλιαρό

5 καρότα λιωμένα στο μούλτι

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο αποξηραμένο και κρεμμύδι αποξηραμένο

Τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση για τα κριτσίνια καρότου:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί! Τόσο απλά! Αλεύρι, καρότο, νερό, λάδι και όλα τα υπόλοιπα κατευθείαν μαζί σε μία λεκανίτσα και ζυμώστε να γίνει μια μπάλα.

Σκεπάστε με πετσέτα και αφήστε στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη για 1-2 ωρίτσες.

Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, κάντε μπαστουνάκια και τοποθετήστε τα πάνω σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.

Πάνω από τα κριτσίνια “ραντίστε” με λίγο ακόμη αποξηραμένο σκόρδο και κρεμμύδι για τη γεύση, πριν το ψήσιμο. Εννοείται πως μπορείτε να βάλετε και άλλα μπαχαρικά, ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις.

Εκτέλεση για τα κριτσίνια τυριού:

Κάνετε ακριβώς τα ίδια με τα παραπάνω, απλά στη ζύμη προσθέτετε μισή συσκευασία τριμμένο κίτρινο τυρί. Το υπόλοιπο το βάζετε πάνω από τα κριτσίνια πριν το ψήσιμο.

Ψήνετε για 40 λεπτά περίπου στο αέρα, στους 180 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!

Τα κριτσινάκια καρότου και τυριού είναι μία τέλεια ιδέα για νόστιμο και υγιεινό, σπιτικό σνακ στο κολατσιό του παιδιού για το σχολείο, ή στη βόλτα του.

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες για σχολικά σνακ, μη ξεχάσετε να ακολουθήσετε τον λογαριασμό μου στο instagram, όπου καθημερινά ανεβαίνουν σε stories τα δικά σας ταπεράκια με το κολατσιό, που ετοιμάσατε στα παιδάκια σας, με το hashtag #pack_my_snack

Καλό τριήμερο σε όλους 🙂

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!