Σπιτικό παγωτό σοκόλαση με μπανάνες και καθόλου ζάχαρη!

Η ζέστη έχει φτάσει στα ύψη αυτήν την εβδομάδα και όλοι οι δρόμοι οδηγούν…στην κατάψυξη! Δείτε την τέλεια συνταγή μου για σπιτικό παγωτό με μπανάνες, χωρίς καθόλου ζάχαρη και απολαύστε παγωτό σοκολάτα χωρίς καθόλου τύψεις!

Δε ξέρω για εσάς, αλλά τα δικά μου παιδιά έχουν τρελαθεί να μου ζητάνε κάθε μέρα παγωτό! Αλλά και το δικό μου μυαλό εκεί είναι…το ομολογώ! Όσο μάλιστα ανεβαίνει το θερμόμετρο, ανεβαίνει και η όρεξή μας 🙂

Το μόνο που με “έσωσε”; Η συνταγή αυτή για σπιτικό παγωτό με φρούτα, χωρίς καθόλου ζάχαρη! Και μπορεί συνταγές ανάλογες να έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν και να μη σας έχουν πείσει, η συγκεκριμένη όμως θα σας ξετρελάνει και μπορώ να σας το εγγυηθώ! Την έμαθα από μια φίλη, έκανα τις δικές μου παραλλαγές και το αποτέλεσμα…είναι απλά τέλειο!!

Το αποτέλεσμα βγαίνει εντελώς “παγωτίσιο”, η υφή είναι κρεμώδης, η γεύση σοκολατένια και είναι απόλυτα υγιεινό, χωρίς καθόλου ζάχαρη! Αρκεί να σας πω, ότι εγώ μισώ γενικά τα φρούτα μέσα στα γλυκά, αλλά στη συγκεκριμένη συνταγή έγλειψα και το μπολάκι! 🙂 Καλά για τα παιδιά…απλά δεν το συζητώ! Ζήτησαν και δεύτερο μπολ! 🙂

Πάμε να τη φτιάξουμε;

Υλικά:

Μπανάνες ώριμες

Κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη

Εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη

Γάλα φρέσκο

Σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:

Πάρτε τις μπανάνες, κόψτε τις σε ροδέλες και βάλτε τις στην κατάψυξη, πάνω σε λαδόλλα (για να μπορέσετε να τις ξεκολλήσετε εύκολα) ώστε να παγώσουν για μία ώρα.

Πάρτε τις ροδέλες και λιώστε τις σε ένα μίξερ.

Προσθέστε γάλα όσο χρειάζεται (με το μάτι) μέχρι να γίνει ένα μείγμα, που μοιάζει με παγωτό.

Προσθέστε το κακάο (πάλι με το μάτι, εγώ στις 3 μπανάνες έβαλα ένα κουτάλι της σούπας) και τη βανίλια (απο το εκχύλισμα 2-3 σταγόνες, από τη σκόνη μισό κουτάκι).

Σερβίρετε σε μπολ και περιχύστε με τις σταγόνες σοκολάτας ή τους ξηρούς καρπούς!

Καλή απόλαυση!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!