Λαχταριστή καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα!

Είναι ίσως το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού! Πεντανόστιμη και θρεπτική, η γαριδομακαρονάδα είναι ένα πιάτο, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε απολαύσαμε οικογενειακώς μία σπιτική γαριδομακαρονάδα και ανέβασα μερικά stories στον λογαριασμό μου στο instagram, στα οποία πολλοί από εσάς ζητήσατε τη συνταγή!

Κι επειδή εγώ χατίρια δε χαλάω 😉 ιδού η απλούστατη συνταγή μας για λαχταριστή και άκρως καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα, να γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Η συγκεκριμένη συνταγή εκτός απο ένα πεντανόστιμο πιάτο για Σαββατοκύριακο, είναι και μια τέλεια ιδέα για τραπέζι, που σίγουρα θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι φίλοι σας!

Επίσης να σας πω, ότι σίγουρα θα την εκτιμήσουν και οι φίλες μαμάδες, αφού είναι μία εξαιρετική αφορμή για να φάνε τα μικρά σας θαλασσινά. Φτάνει να σας πω, ότι τα δικά μου δε συμπαθούν καθόλου τις σάλτσες στα ζυμαρικά και όμως σε αυτή τη συνταγή γλύφουν και τα πιάτα!

Αφήστε, που απολαμβάνουμε όλη τη διαδικασία της μαγειρικής παρέα! Το πόσο τους αρέσει να καθαρίζουν γαρίδες…δε λέγεται 🙂

Πάμε να την κάνουμε;

Υλικά:

Γαρίδες φρέσκιες (γίνεται και με κατεψυγμένες, αλλά οι φρέσκιες σίγουρα χαρίζουν καλύτερη γεύση και άρωμα)

Μακαρόνια σπαγγέτι ή λινγκουίνι

Αλάτι, πιπέρι, λάδι

Κρεμμύδι ξερό και λίγο σκόρδο

Χυμός ντομάτας

Εκτέλεση:

Καθαρίστε προσεκτικά τις γαρίδες.

Πάρτε τα κέλυφη και βράστε τα για ένα τέταρτο. Σε αυτό το ζουμί θα βράσετε τα μακαρόνια.

Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέστε τον χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να δέσει η σάλτσα.

Αν θέλετε, σβήνετε με λίγο ούζο ή κρασί για τη γεύση (αν δε φάνε μικρά παιδιά φυσικά)

Προσθέστε τις γαρίδες το τελευταίο πεντάλεπτο.

Προσθέστε στη σάλτσα τα μακαρόνια με λίγο νεράκι, από αυτό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια και ανακατέψτε τα όλα μαζί!

Σερβίρετε σε πιάτα με κεφαλοτύρι ή φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Καλή απόλαυση!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!