Εύκολες και πανέμορφες ανοιξιάτικες χειροτεχνίες!!

 

Μπήκε η άνοιξη και επίσημα σήμερα στη ζωή μας! Τι καλύτερο από το να «τη βάλουμε» και στο σπίτι μας, με όμορφες και απλές ανοιξιάτικες χειροτεχνίες, φτιαγμένες από τα χεράκια των παιδιών μας;

Εδώ σας έχω 4 πανέμορφες ιδέες, που θα ομορφύνουν το σπίτι σας και θα χαρίσουν σε σας και τα παιδάκια σας δημιουργικό χρόνο παρέα!

Τις συγκεκριμένες κατασκευούλες τις έφτιαξαν τα παιδιά μου στο σχολείο τους με τις υπέροχες δασκάλες τους και μου άρεσαν τόσο, που δε μπορούσα παρά να τις μοιραστώ μαζί σας!

Πάμε να τις φτιάξουμε;

1) Το Γλαστράκι-λουλουδάκι!

Θα χρειαστείτε:

Ένα ποτηράκι μιας χρήσης για καφέ

Χαρτί γκοφρέ και χαρτόνια

Όπως βλέπετε και από τη φωτογραφία, κόβουμε στη μέση το ποτηράκι και στη συνέχεια και εγκάρσια, το βάφουμε και αφού στεγνώσει το κολλάμε σε ένα κομμάτι χαρτόνι βαμμένο σε χρώμα της επιλογής μας.

Φτιάχνουμε από πράσινο χαρτόνι το κοτσάνι του λουλουδιού και το φύλλο του και φτιάχνουμε με το γκοφρέ χαρτί τα πέταλά του!

 

2)Το γλαστράκι-χεράκι!

Θα χρειαστείτε: λίγα χρωματιστά χαρτιά και νερομπογιές!

Όπως έχω ξαναπει, οι χειροτεχνίες με παιδικά χεράκια και πατουσάκια είναι οι αγαπημένες μου! Σας έχω προτείνει και άλλες αντίστοιχες στο παρελθόν, που μπορείτε να βρείτε εδώ!

Το μόνο, που χρειάζεται να κάνετε, είναι να πάρετε το χεράκι του παιδιού σας, να το αλείψετε με νερομπογιά και να αφήσετε το αποτύπωμά του σε χαρτί. Στη συνέχεια φτιάχνουμε με χρωματιστά χαρτιά το γλαστράκι και τα λουλούδια και είμαστε έτοιμοι!

3) Η ανθισμένη αμυγδαλιά!

Θα χρειαστείτε: νερομπογιές, καφέ χαρτόνι, ένα πλαστικό πιατάκι και πο κορν!

Άνοιξη χωρίς αμυγδαλιά γίνεται; Δεν γίνεται!

Φτιάξτε με το καφέ χαρτόνι τον κορμό της αμυγδαλιάς, ζωγραφίστε γύρω του ουρανό και γρασίδι και βάλτε για λουλούδια της αμυγδαλιάς ποπ κορν λευκά και ροζ, που έχετε χρωματίσει με νερομπογιά!

Είναι τέλειο!

4) Το ημερολόγιο!

Θα χρειαστείτε: Μικρά τύπου γλωσσοπίεστρα από το βιβλιοπωλείο, ένα πακετάκι post-it, μαρκαδόρους, μία κόλλα χαρτιού και διακοσμητικά λουλουδάκια από τσόχα ή ό,τι άλλο έχουμε.

Φτιάξτε δύο τετράγωνα με τα γλωσσοπίεστρα, όπως στη φωτογραφία και κολλήστε τα σε μία κόλλα χαρτί. Κολλήστε από κάτω τα post-it, από πάνω το διακοσμητικό λουλούδι και πείτε στο παιδάκι σας να ζωγραφίσει μία ανοιξιάτικη ζωγραφιά! Είναι υπέροχο! Εγώ το έχω κρεμάσει στην κουζίνα μου για σημειώσεις!

Τα περισσότερα είναι υλικά, που έχουμε στο σπίτι μας, οπότε είναι μια τέλεια ευκαιρία να τα φτιάξετε με τα μικρά σας σήμερα κιόλας!

Καλή επιτυχία!!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!