Χριστουγεννιάτικες κάρτες-πατουσάκια!

 

Μπορεί τα Χριστούγεννα να πέρασαν, όχι όμως και οι γιορτές και σίγουρα όχι τα οικογενειακά τραπέζια και οι συναντήσεις με φίλους και συγγενείς. Αν αναζητάτε μία πρωτότυπη κάρτα, για να ευχηθείτε φέτος καλή χρονιά, σας έχω την τέλεια ιδέα! Και σας εγγυώμαι, ότι θα είναι η μόνη κάρτα, που θα κρατήσουν όλοι για πάντα!

Την ιδέα την πήρα από το σχολείο της μικρής μου. Οι υπέροχες δασκάλες της, λοιπόν, αποφάσισαν να ευχηθούν σε μας καλές γιορτές με…τα πατουσάκια των παιδιών μας!

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, έβαλαν πάνω σε μια κάρτα το αποτύπωμα από το ποδαράκι κάθε παιδιού και στη συνέχεια μετέτρεψαν το γλυκό αυτό πατουσάκι…σε χιονανθρωπάκι!

Εγώ αυτές τις κάρτες τις λάτρεψα και τις τοποθέτησα πάνω στο τζάκι, για να τις βλέπω κάθε μέρα! Και φυσικά δε μπορούσα να κρατήσω μια τόσο υπέροχη ιδέα μόνο για μένα, οπότε σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας!

Καλά. Για μας τις μαμάδες δε χρειάζεται να εξηγήσω πόσο όμορφο είναι να έχεις το πατουσάκι του παιδιού σου σε κάρτα! Και είμαι σίγουρη, πως όλες μας θα το κρατήσουμε για πάντα, για να θυμόμαστε πόσο μικρούλι ήταν τότε!

Είναι όμως και η τέλεια πρόταση για κάρτα σε αγαπημένα μας πρόσωπα αυτές τις γιορτές, αφού:

1) είναι πάρα πολύ πρωτότυπη

2) θα το κρατήσουν σίγουρα για πάντα

3) έχει μέσα παιδικά πατουσάκια! Και βρείτε μου έναν, που δε λατρεύει παιδικά πατουσάκια!

Πάμε να τις φτιάξουμε;

Τι θα χρειαστείτε:

Λευκές κάρτες (χωρίς σχέδια εννοώ) ή χρωματιστό χαρτί ακουαρέλας, που θα κόψετε μόνοι σας σαν κάρτα με ψαλίδι

Νερομπογιές

Χρυσόσκονη (για έξτρα λάμψη)

Extra tip: σε μας οι δασκάλες μας εκτύπωσαν ένα πολύ όμορφο ποιηματάκι, το οποίο κόλλησαν πάνω στην κάρτα! Αν θέλετε και σας αρέσει (θα το δείτε πάνω στη φωτογραφία), μπορείτε να το κάνετε και εσείς!

Πώς να το κάνετε:

Περνάτε νερομπογιά στο πατουσάκι του παιδιού σας, και αφήνετε το αποτύπωμά του πάνω στην κάρτα.

Αφού στεγνώσει, το μετατρέπετε σε χιονάνθρωπο, με κασκόλ, σκουφάκι και τα λοιπά!

Extra tip: Εννοείται πως μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να φτιάξετε άλλα σχεδιάκια με βάση το πατουσάκι, ή να βάλετε και μόνο το πατουσάκι!

Έτσι, θα μπορέσετε να χαρίζετε μια τέτοια κάρτα σε διάφορες περιστάσεις όλο το χρόνο και όχι μόνο τα Χριστούγεννα!

Για παράδειγμα, μια τέλεια ιδέα είναι, να τη μετατρέψετε σε πρόσκληση για τα γενέθλια του παιδιού σας!

Μαζί με τα χιονανθρωπατουσάκια, σας βάζω και μία ιδέα, επίσης από το σχολείο μας, για να κατασκευάσετε ένα απλούστατο χριστουγεννιάτικο advent calendar.

Τώρα θα μου πείτε τα Χριστούγεννα πέρασαν. Μπορείτε, όμως, να προσθέσετε παραπάνω ημέρες μέχρι τις 31/12, ώστε να υπολογίσουν τα παιδιά σας πότε θα έρθει ο Άη Βασίλης να τους φέρει τα δώρα! Έτσι κι αλλιώς, σε μας ο Άη Βασίλης έρχεται πρωτοχρονιά, οπότε έχουμε μερικές μέρες ακόμη!

Και το κυριότερο, θα περάσετε ένα όμορφο και δημιουργικό απόγευμα με τα παιδιά σας, φτιάχνοντάς το. Εμείς το κόψαμε παρέα και όπως βλέπετε και από τη φωτογραφία το άφησα στη μικρή μου, για να το ζωγραφίσει μόνη της και φυσικά ξετρελάθηκε!

Καλές γιορτές σε όλους!

 

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

2 comments

Leave a Reply