Δραστηριότητες για άρρωστα παιδάκια!

 

Άρρωστο παιδί στο σπίτι. Από μόνη της σαν πρόταση ακούγεται τουλάχιστον…τρομακτική! Κάντε τώρα πολλαπλασιασμό επί 3 παιδιά και θα κάνετε ένα ζουμ στη ζωή μας, όταν οι ιώσεις μας χτυπάνε την πόρτα!

Υπάρχει, άραγε, τρόπος για να κάνετε αυτές τις δύσκολες ώρες του πυρετού και της γκρίνιας, να περάσουν λίγο πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα;… Και όμως υπάρχει! Με έξυπνες ιδέες και εύκολες χειροτεχνίες, με υλικά από το σπίτι μας!

Στο παρελθόν έχω δοκιμάσει πολλά ‘κολπάκια’, για να απασχολήσω τα παιδάκια μου, όταν αρρωσταίνουν. Για παράδειγμα, όταν αρρωστήσει η μικρή μου, της οργανώνω συνήθως πάρτυ για κορίτσια, γιατί ξετρελαίνεται με αυτά! Με τα αγοράκια μου δοκιμάζω άλλες ‘αγορίστικες’ δραστηριότητες, όπως αγώνες με αυτοκινητάκια και τα λοιπά. Όταν, όμως, αρρωστήσουν όλα μαζί και αυτό είναι κάτι, που δυστυχώς συμβαίνει συχνά, λόγω του παιδικού σταθμού και των γνωστών προβλημάτων, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν, γιατί η δραστηριότητα πρέπει να είναι ομαδική! Να αρέσει και σε αγόρια και σε κορίτσια, να είναι εύκολο να γίνει από τις ηλικίες και των τριών και να απασχολούνται όλοι με το ίδιο ενδιαφέρον. Για αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, η ιδανικότερη λύση είναι οι χειροτεχνίες!

Πριν ξεκινήσουμε, να σας πω αρχικά, πως εγώ και οι κατασκευές δεν έχουμε καμία μα καμία σχέση! Μπορεί να έχω μάθει (ιδίως μετά τα παιδιά) να καταφέρνω πολλά πράγματα σε αυτή τη ζωή, χειροτεχνίες όμως έχω αποδεχτεί, πως δε θα καταφέρω να κάνω ποτέ, όπως και τίποτα άλλο, που να περιλαμβάνει αυτές ακριβώς τις έννοιες… χείρα και τέχνη! Δεν πιάνουν τα χέρια μου, βρε παιδί μου, τι να κάνω;

Και σας τα λέω όλα αυτά, γιατί σε περίπτωση, που ανήκετε και εσείς σε αυτήν την κατηγορία, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε! Δε μπορείτε να κάνετε εσείς χειροτεχνίες; Βάλτε τα παιδάκια σας, να κάνουν και απλά εσείς καθοδηγήστε τα και βοηθήστε τα! Οδηγίες , άλλωστε, είναι εύκολο να δώσουμε! Έτσι και αλλιώς, η όλη υπόθεση δεν είναι αυτά να περάσουνε καλά; Ε, αυτό ακριβώς θα κάνουμε!

Καθίστε, λοιπόν, μια μέρα μαζί με τα παιδάκια σας και διαλέξτε μια εύκολη χειροτεχνία, για να κάνετε όλοι μαζί! Αυτό, βέβαια, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία τους. Στη δική μας περίπτωση, που η κόρη μου είναι σχεδόν 4 και τα μπομπιράκια μου μόλις 2,5 τα πράγματα πρέπει να είναι αρκετά απλά και εύκολα. Και τι πιο εύκολο από τη ζωγραφική;

craft2 craft3

Για να βάλουμε, όμως, και έναν μικρό βαθμό δυσκολίας και να το κάνουμε λίγο πιο ενδιαφέρον, επιλέξαμε ζωγραφική με σχήματα και για την λίγο μεγαλύτερη, Σίλια και χαρτοκοπτική. Και αυτό, για να νιώσει, πως κάνει κάτι παραπάνω, πολύ ξεχωριστό, που δε μπορούν να κάνουν τα μικρά της αδερφάκια! Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό και τους δίνει μεγάλη χαρά!

craft4

Καθίσαμε, λοιπόν, όλοι μαζί στο τραπέζι της κουζίνας, πήραμε χαρτιά, πήραμε και ξυλομπογιές και αρχίσαμε  να σχεδιάζουμε τους αγαπημένους μας, Μίκυ και Μίνυ! Όσο για τα σχήματα; Δε χρειάζεται, να ψάξετε και να αγοράσετε ειδικά για ζωγραφική. Την ίδια δουλειά κάνουν και τα μαγειρικά κουπάτ! Ναι, αυτά που κάνετε τα κουλουράκια! Ξέρετε τι ωραία σχηματάκια θα κάνουν τα παιδάκια σας με αυτά και πόσο θα χαρούν;

Και μιας και ήρθαν οι γιορτές, βγάλαμε τα γιορτινά μας κουπάτ και σχεδιάσαμε: αστέρια, φεγγαράκια, καρδούλες και φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα! Στη συνέχεια τα χρωματίσαμε και στο τέλος τα έκοψε η Σίλια με το ψαλίδι της και τα έκανε ωραία σχηματάκια, μερικά από τα οποία θα κρεμάσουμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας!

craft7 craft8

Για να κάνουμε, μάλιστα, την δραστηριότητά μας ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, αφού σχεδιάσαμε σχήματα στο χαρτί, φτιάξαμε με τα ίδια σχηματάκια (αφού τα πλύναμε βέβαια!) και τοστάκια! Αστεροτοστάκια και δεντροτοστάκια γέμισαν το τραπέζι μας και τις κοιλίτσες των μικρών μου, που ενθουσιάστηκαν με την ιδέα!

craft6 craft5

Όλο αυτό ήταν μια ιδέα της στιγμής, πολύ εύκολη για να γίνει, που απασχόλησε τα μικρά μου για πάνω από μία ώρα (για παιδιά τέτοιας ηλικίας αυτό είναι ρεκόρ) και τα έκανε να ξεχάσουν την αρρώστια τους και τη γκρίνια τους, με αποτέλεσμα, στο τέλος να μείνουμε όλοι ικανοποιημένοι!

Εσείς τι κάνετε συνήθως, όταν αρρωστήσει το παιδάκι σας; Έχετε κάποιο μυστικό, ή κάποια έξυπνη ιδέα, για να το κρατήσετε απασχολημένο και χαρούμενο;

 

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

2 comments

  1. Αυτό το x3 πολύ με έσκιαξε! Σε θαυμάζω κοριτσούδι μου, στο έχω πει?!!
    Πολύ μου άρεσε η ιδέα με τα κουπατ σαν “οδηγό” για δημιουργικά χεράκια! Και εμείς στη ζωγραφική το ρίχνουμε και στην πλαστελίνη! Φυσικά αναλγητικά! χαχαχα Περαστικά στα σποράκια σου γλυκειά μανούλα!

    1. χαχαχα είναι ‘σκιαχτικό’ ‘ετσι; 😉 Οπως γράφω και στο ποστ, ήταν ιδέες της στιγμής! Και συνήθως αυτές είναι και οι πιο ‘αποτελεσματικές’! Ευχαριστούμε πολύ!!

Leave a Reply