Το ποδήλατο…πριν το ποδήλατο!

Δίδυμα και αγόρια! Μόνο στο άκουσμα της φράσης σου έρχεται τρέλα! Και μαζί και ένα σωρό συνοδευτικά επίθεταζωηρά, ατίθασα, ασταμάτητα, ατρόμητα και χίλια δυο άλλα! Και μπορώ να σας τα επιβεβαιώσω όλα ένα προς ένα! Όλα εκτός από το τελευταίο... Γιατί τους δικούς μου μπόμπιρες ατίθασους τους λες, ατρόμητους όμως όχι!

Ζημιές μπορεί να κάνουν, στον «πωπό» τους να μην κάθονται καθόλου επίσης, με το φόβο έχουμε όμως ένα θεματάκι! Είναι λίγο φοβητσιάρηδες, βρε παιδί μου! Πώς το λένε; Και τα σκαλάκια φοβούνται να τα ανεβούν και να τα κατεβούν εύκολα και στη θάλασσα στην αρχή ήταν μαγκωμένοι (ο ένας κυρίως από τους δύο) και βασικά το μεγαλύτερο «ζόρι» μας ήταν πάντα το ποδήλατο!

Δεν ανέβαιναν με τίποτα! Φόβος μεγάλος! Μην πέσουν, μη χτυπήσουν, μη δε μπορέσουν να σταματήσουν…χίλια δυο! Το πάλεψα πέρσι να τους πείσω να αγοράσουμε ποδήλατο, όχι! Καλύτερα κιόλας, τώρα, που το σκέφτομαι, γιατί θα πήγαιναν στράφι τόσα χρήματα! Το πάλεψα και φέτος από την αρχή της άνοιξης...τίποτα πάλι!

Μέχρι που είδα στο δρόμο ένα άλλο παιδάκι, να καβαλάει ένα ποδήλατο, που δεν είχα ξαναδει ποτέ! Ένα ποδήλατο χωρίς πετάλ και χωρίς βοηθητικές, που το πήγαινε τόσο γρήγορα και τόσο σταθερά, που έπαθα πλάκα! Και το παιδάκι γύρω στα 2,5! Όχι μεγάλο!

Εννοείται  πως μετά από αυτό ρώτησα και έμαθα! Και όχι μόνο ρώτησα, το βρήκα κιόλας και το πήρα! Ένα στην αρχή (για να είμαι σίγουρη, ότι θα τους βολέψει) και πλέον είμαι έτοιμη, να πάρω και το δεύτερο!

Το συγκεκριμένο ποδήλατο λέγεται Strider! Όπως γράφει στα χαρακτηριστικά του, είναι ποδήλατο ισορροπίας ή αλλιώς Balance Bike και πρόκειται για τον απόλυτο τρόπο, για να διδαχθεί ένα μικρό παιδί ισορροπία!

Είναι στην ουσία το ποδήλατο πριν το ποδήλατο! Με τα Balance Bikes  τα παιδάκια μαθαίνουν να ισορροπούν από πολύ μικρή ηλικία, να συντονίζουν πλήρως χέρια, μάτια, πόδια και να εξασκούν το κέντρο ισορροπίας τους, με αποτέλεσμα να μαθαίνουν να στέκονται πάνω στο ποδήλατο και να μη χρειάζονται ποτέ βοηθητικές ρόδες!Το Balance Bike πολύ απλά τους μαθαίνει ποδήλατο! Χωρίς εμάς, για μας! Τέλειο;

Στην ουσία είναι σαν ένα εξελιγμένο πατίνι, που προσφέρει στο παιδί άσκηση, σωματική εκπαίδευση και συντονισμό, ενώ παράλληλα χτίζει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του και την αυτοπεποίθησή του.

Μπορεί να οδηγηθεί (ανάλογα με τη σωματική διάπλαση και την κινητική ανάπτυξη του παιδιού) ακόμα και από την ηλικία του 1 έτους. Ένα παιδί 18 μηνών, που έχει περπατήσει στους 11-12 μήνες, είναι απόλυτα ικανό να το οδηγήσει και να το κουμαντάρει κανονικά!

Τι άλλο πρέπει να ξέρετε για το Strider:

Είναι ιδανικό για ηλικίες από 18 μηνών έως 5 ετών, αρκεί το παιδί να ξέρει να περπατάει και είναι και πανάλαφρο-μόλις 3 κιλά -(με το ένα χέρι το κουβαλάς ανετότατα!), πράγμα πολύ βασικό για μας τις μανούλες, που σε κάθε βόλτα κουβαλάμε όλη μας την προίκα μαζί και ίσως και ένα παιδί ακόμη (ή και δύο!) στην αγκαλιά!!

Ορίστε και οι μπομπιρόνιοι να αλωνίζουν με την ποδηλατάρα τους…. Πώς σας φαίνονται; 

 

Το μόνο μου πρόβλημα, πλέον, είναι τι άλλο χρώμα να πάρω; Κίτρινο; Μπλε; Πράσινο; Ή μαύρο, που μου άρεσε και πολύ;…

Αν θέλετε να γνωρίσετε και εσείς τα Strider , ρίξτε μια ματιά…εδώ!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

1 comment

  1. Ενα ακομα κοκκινο ή δεν θα μαλωνουν για το χρωμα;;; βαλτους να αποφασισουν!!!

Leave a Reply