5 ιδέες για ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας αυτά τα Χριστούγεννα!

Ο Δεκέμβριος μόλις μπήκε, τα Χριστούγεννα βρίσκονται και επίσημα λιγότερο από ένα μήνα μακριά και σε συνδυασμό με τον καιρό, που γίνεται ολοένα και πιο χειμωνιάτικος, οι δραστηριότητες επικεντρώνονται γύρω από το σπίτι, τη ζεστούλα και την merry & jolie  διάθεση!

Αν αναρωτιέστε πώς να απασχολήσετε τα παιδάκια σας δημιουργικά και ευχάριστα αυτές τις γιορτές, σας έχω τις  5 καλύτερες δραστηριότητες για να περάσετε ποιοτικό και διασκεδαστικό χρόνο μαζί τους και να τους δημιουργήσετε αναμνήσεις για μια ζωή! 

 

Xmas Decorations!

Πρώτος και καλύτερος στη λίστα ο χριστουγεννιάτικος στολισμός! Στολίστε το δέντρο και το σπίτι σας, βοηθήστε το παιδάκι σας να βάλει το αστέρι στην κορυφή και πλαισιώστε όλο αυτό με την κατάλληλη μουσική -και εννοείται χριστουγεννιάτικη- υπόκρουση!

Στο τέλος, καθίστε όλοι παρέα γύρω από το δέντρο και γράψτε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Θα έχετε δημιουργήσει μία ανάμνηση για το παιδί σας, που θα διαρκέσει μια ζωή! <3 

 

 

Old/classic/Xmas movies!

“Μόνος στο σπίτι”, “Polar Express”, “A Christmas Carol” και τόσες άλλες ταινίες, animated ή όχι, είναι ό,τι πιο κατάλληλο για χουχουλιάρικα απογεύματα στο σπίτι, παρέα με ζεστή σοκολάτα και η καλύτερη επιλογή για να χαλαρώσετε, να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το παιδάκι σας και να μπείτε αυτόματα σε χριστουγεννιάτικο Mood!

Επιτραπέζια!

Άλλη μια “χουχουλιάρικη” επιλογή είναι σίγουρα οι βραδιές επιτραπέζιων παιχνιδιών! Επιλέξτε το αγαπημένο σας επιτραπέζιο, οργανώστε έναν “μαραθώνιο” παιχνιδιών μία κρύα βραδιά δίπλα στο δεντράκι σας και περάστε διασκεδαστικό χρόνο με το παιδί σας, χτίζοντας αναμνήσεις!

Its party time!

Γιορτές έχουμε, οπότε τι καλύτερο, για να μπούμε στο εορταστικό κλίμα, από ένα party; Οταν λέμε party, μη βάλετε στο μυαλό σας πολύ κόσμο ή περιττά έξοδα. Καλέστε 2-3 φίλους του παιδιού ή απλά οργανώστε ένα family party μόνο για την οικογένεια! Ετοιμάστε pop corn και σπιτικές λιχουδιές, ανάψτε ό,τι λαμπάκια έχετε και βάλτε χριστουγεννιάτικα -και όχι μόνο- τραγούδια, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του DJ!

Αν σας χτυπήσουν την πόρτα οι γείτονες, για να συμμετέχουν και αυτοί, μην απορήσετε! 🙂

Βοηθήστε παρέα!

Χριστούγεννα ίσον ζεστασιά και καλοσύνη. Μεταδώστε το μήνυμα των γιορτών στο παιδί σας, μαθαίνοντάς του την αξία του να προσφέρεις στον συνάνθρωπο. Συγκεντρώστε μαζί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για να τα προσφέρετε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και χαρίστε σημαντικά μηνύματα στο παιδί σας και ταυτόχρονα χαμόγελο σε ανθρώπους, που το έχουν τόσο ανάγκη, ειδικά αυτήν την περίοδο…

Καλές γιορτές!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!