Οι κατασκευές…της τηλεκπαίδευσης!

Τηλεκπαίδευση τέλος (τουλάχιστον προς το παρόν) αλλά εμείς είμαστε εδώ, για να σας τη θυμίσουμε, μέσα από όμορφες κατασκευές που μάθαμε στα online μαθήματά μας, αλλά και στα προγράμματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, τις οποίες σας προτείνουμε για το «παγωμένο» τριήμερο, που έρχεται και θα μας βρει «ακόμη περισσότερο» μέσα στο σπίτι!

Με απλά υλικά, που όλοι έχουμε και «διάθεση» χειμωνιάτικη υπόσχονται να μας χαρίσουν όμορφες στιγμές διασκέδασης και δημιουργίας και να μας αποδείξουν ότι όλη αυτή η περίοδος του Webex-που τόσο αγαπάμε να μισούμε-δεν ήταν τελικά και τόσο άσχημη!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Το «τσιμποτύμπανο»: Παίρνουμε ένα πλαστικό ποτήρι και ένα μπαλόνι!Κόβουμε το μπαλόνι δυο δάχτυλα από το στόμιο και με το υπόλοιπο σκεπάζουμε το άνοιγμα του ποτηριού, ώστε να δημιουργηθεί ένα μικρό τυμπανάκι! Κάνουμε διάφορους ήχους, τσιμπώντας το υλικό του μπαλονιού με τα δάχτυλά μας και…γελάμε με την ψυχή μας!

*Προειδοποίηση: Το τσιμποτύμπανο θα σας τα «πάρει τα τύμπανα», αλλά τα μικρά σας θα το κατά ευχαριστηθούν και αυτό είναι που μετράει!

Γράμματα σε μανταρίνι: Θα χρειαστούμε ένα μανταρίνι και μερικά γαρίφαλα ζαχαροπλαστικής. Με τα γαρίφαλα γράφουμε το αρχικό του ονόματός μας (ή ό,τι άλλο θέλουμε) «βυθίζοντάς» τα στο μανταρίνι κι αμέσως έχουμε ένα τέλειο χειμωνιάτικο διακοσμητικό, αλλά και αρωματικό χώρου!

Οφθαλμαπάτη: Σχεδιάζουμε έναν κύκλο από χαρτί (καλύτερα σκληρό χαρτί, όπως ακουαρέλα) και ζωγραφίζουμε από τη μια μεριά ένα αστέρι και από την άλλη γραμμές, στερεώνοντάς το σε ένα καλαμάκι. Στρίβοντας γρήγορα το καλαμάκι, το αστεράκι «μαγικά» θα φαίνεται να είναι πίσω από τις γραμμές!

Σκυλάκι και ξωτικά από ρολό χαρτί: Έχοντας ως «πρώτη ύλη» το ρολό του χαρτιού εννοείται πως μπορούμε να φτιάξουμε ό,τι φατσούλα ή κατασκευή επιθυμούμε (εκτός από σκυλάκι και ξωτικά) και αποτελεί αγαπημένο-παρότι «παρεξηγημένο»-υλικό για crafts!

Φάτνη σε «γυάλα»: Θα χρειαστούμε ένα ποτήρι από διαφανές πλαστικό και «φιγούρες», που έχουμε εκτυπώσει από το διαδίκτυο και κόψει «γύρω-γύρω». Κολλάμε τις φιγούρες σε χαρτόνι, έχοντας αφήσει ένα κομματάκι χαρτιού ως «βάση», που διπλώνουμε και κολλάμε στο χαρτόνι. Τέλος «καπακώνουμε» με το ποτήρι και το κολλάμε και αυτό στο χαρτόνι. Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και σαφώς μπορεί να γίνει με ό,τι φιγούρα επιθυμούμε!

Δέντρο-«σφραγίδα»: Παίρνουμε ένα χαρτί κουζίνας και το διπλώνουμε στα δύο. Με μαρκαδόρους σχεδιάζουμε από τη μια μεριά «μισό δέντρο» με βουλίτσες χρωματιστές. Τελειώνοντας ξεδιπλώνουμε το χαρτί και θα δούμε το «άλλο μισό» του δέντρου να έχει εμφανιστεί!

Στολίδια 3D! Οκ. Οι περισσότεροι αυτές τις μέρες έχουν ξεστολίσει το δέντρο-όχι εμείς 🙂 -αλλά ποιος μας εμποδίζει από το να κρεμάσουμε στολίδια στα παιδικά δωμάτια, στην κουζίνα μας ή όπου αλλού θέλουμε, για να έχουμε όμορφες εικόνες όλο τον χρόνο; Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τόσο όμορφα, χειροποίητα στολίδια από μικρά, παιδικά χεράκια! Τα βήματα είναι πολύ απλά. Ζωγραφίζουμε το αγαπημένο μας σχέδιο, σχεδιάζουμε σε άλλο χαρτί «κομμάτια» που θα δώσουν τρισδιάστατη «αίσθηση» και τα κολλάμε στη ζωγραφιά.

Guest star, ως «μοντέλο» σχεδόν σε όλες τις κατασκευές μας ο @dexter_the_thess_dog

Καλή επιτυχία!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!