Iδέες για ανοιξιάτικες, οικογενειακές δραστηριότητες!

Άνοιξη, ζέστη και παιδιά όλο ενέργεια, που πρέπει κάπως  να εκτονωθεί! Τι μπορούμε να κάνουμε, για να τα απασχολήσουμε, αλλά και να περάσουμε όμορφες οικογενειακές στιγμές; Ορίστε μερικές έξυπνες ιδέες…

Οι ιδέες, που ακολουθούν βέβαια είναι ανάλογες με την ηλικία του παιδιού! Επιλέξτε ποια ιδέα σας φαίνεται κατάλληλη για το δικό σας παιδάκι και διασκεδάστε παρέα!

Ποδηλατάδα ή… “πατινάδα”!

Άνοιξη ίσον ποδήλατο! Από τα πιο χαρακτηριστικά σπορ της εποχής, το ποδήλατο είναι η ιδανική ιδέα για να κάνετε βόλτες στην πόλη ή ακόμη και στη φύση, για να γυμναστείτε, να παραβγείτε σε αγώνα και φυσικά να το καταδιασκεδάσετε! Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και το πατίνι!

Αθλήματα!

Είτε μιλάμε για μπάσκετ, είτε για ποδόσφαιρο είτε για τένις και ένα σωρό άλλα, η άνοιξη και τα ανοιχτά γήπεδα προσφέρουν μία άλλη απόλαυση στο αγαπημένο σας σπορ και αποτελούν την μεγαλύτερη εγγύηση στο να εκτονωθείτε, αλλά και να…δεθείτε!

Κηπουρική!

Δε χρειάζεται να έχετε κήπο, για να κάνετε κηπουρική. Καλά, αν έχετε, είναι το ιδανικό…Αλλά αν όχι, το μπαλκόνι σας είναι υπέρ αρκετό για να περάσετε ώρες (ή και μέρες) δημιουργίας και ξενοιασιάς παρέα με τα παιδιά σας! Από πού να ξεκινήσουμε να αναλύουμε τα προτερήματα όλου αυτού; α) το παιχνίδι με χώμα είναι από τις πιο δημιουργικές ασχολίες για ένα παιδί β) με όλο αυτό θα το μυήσετε στο να γνωρίσει και να αγαπήσει τη φύση γ) φυτεύοντας λουλούδια, θα έχετε δημιουργήσει κάτι πολύ όμορφο μαζί, που θα το βλέπετε να μεγαλώνει και δ) θα σας μείνει και ένας υπέροχος χώρος για να απολαμβάνετε τον καφέ σας τους ζεστούς μήνες! Χρειάζεται να πω κι άλλα;

Φυτέψτε το οικογενειακό σας δέντρο!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα δέντρο, που μεγαλώνει με ένα παιδί. Είναι αυτό, που βλέπουμε στις ταινίες και ζηλεύουμε… Γιατί, λοιπόν, να μην το κάνετε πράξη; Διαλέξτε ένα όμορφο μέρος στο αγαπημένο σας δασάκι και φυτέψτε ένα δέντρο, με την υπόσχεση ότι θα πηγαίνετε να το φροντίζετε! Αυτή θα είναι μία ανάμνηση ζωής για σας και το παιδί σας…

Κάντε συλλογή από φύλλα!

Ξέρετε, σαν αυτές, που κάναμε στο σχολείο! Που μετά τις βάζαμε σε φυτολόγια και τα λοιπά; Αυτές! Θυμάστε πόσο πολύ το διασκεδάζαμε; Ε, άλλο τόσο θα το διασκεδάσει το παιδί σας και μαζί με αυτό και εσείς, που θα κάνετε ένα μίνι ταξίδι στα σχολικά σας χρόνια!

Πλύντε το αυτοκίνητο παρέα!

Ω, ναι! Μην το σνομπάρετε καθόλου! Είναι μια δραστηριότητα κυρίως για μπαμπά και παιδί (αλλά όχι απαραίτητα), που και θα διασκεδάσει πολύ το παιδί σας και θα το κάνει να νιώσει σημαντικό, αφού ο μπαμπάς του (σαν να λέμε ο ήρωάς του!) το εμπιστεύτηκε να κάνουν μία τόσο σημαντική δουλειά μαζί! Φορέστε τις φόρμες σας, κατεβείτε στην πυλωτή της οικοδομής σας και πασαλειφτείτε με σαπουνάδες και νερά! Στα plus; Και  το παιδί θα είναι ευτυχισμένο και το αυτοκίνητο πλυμένο!

Πηγαίνετε βόλτα τον σκύλο σας…ή τον σκύλο του γείτονα!

Με τον γείτονα, εννοούμε κάποιον, που έχει σκύλο, σε περίπτωση που δεν έχετε εσείς. Αυτός μπορεί να είναι ακόμη φίλος ή συγγενής. Προτείνετέ του να του βγάλετε βόλτα το σκύλο ένα απόγευμα, που θα έχετε χρόνο. Και τον φίλο θα εξυπηρετήσετε και θα κάνετε μια ωραία βόλτα με το παιδί σας -που σίγουρα θα απολαύσει- αλλά θα το μάθετε κιόλας να φροντίζει και να αγαπάει τα ζώα!

Οργανώστε ένα πικ νικ ή ένα μπάρμπεκιου!

Ετοιμάστε snacks και δροσιστικά ροφήματα ή ακόμη και μια φορητή ψησταριά, πάρτε το καλαθάκι σας, το καρό τραπεζομάντιλο, κάντε δηλαδή ό,τι ακριβώς “επιτάσσει” ένα παραδοσιακό πικ-νικ, εφοδιαστείτε με μπάλες για παιχνίδι και βρείτε ένα όσο πιο πράσινο και δροσερό μέρος μπορείτε, εντός ή εκτός της πόλης. Το παιδάκι σας θα καταδιασκεδάσει και θα είναι μια εμπειρία, που θα θυμάται για πάντα. Και αυτό και εσείς! 

 

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!