Πασχαλινά αυγά…αλλιώς (+ιδέες για δωράκι στους νονούς!)

Λοιπόν. Θα σας μιλήσω ειλικρινά. Αυτόν τον τρόπο “βαψίματος” των αυγών, ούτε που τον είχα ξανακούσει! Μου τον είπε όμως μια φίλη μου πριν από δύο μέρες και δεν έχασα ευκαιρία να τον δοκιμάσω! Και φυσικά να τον μοιραστώ μαζί σας…

Πρόκειται για βάψιμο αυγών όχι με την κλασική μπογιά, αλλά με..κλωστές! Και αν σας φαίνεται κουλό, όσο φάνηκε σε μένα, να σας πω ότι είναι πολύ εύκολο και δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα! Στην ουσία δημιουργεί “νερά” από χρώματα πάνω στο αυγό και δίνει μια εικόνα από μάρμαρο! Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια! 😉

Επίσης είναι μία πολύ ευχάριστη διαδικασία,για να την κάνετε μαζί με τα παιδάκια σας, αφού στην ουσία μοιάζει με χειροτεχνία!

Τι χρειάζεται να κάνετε:

Υλικά

Τα αυγά σας

Αλουμινόχαρτο

Κλωστές φλος! (θα τις βρείτε σε βιβλιοπωλεία και καταστήματα με είδη ραπτικής)

 

Εκτέλεση

Πάρτε τις κλωστές και κόψτες τις σε κομματάκια. Εγώ “εξουσιοδότησα” με αυτόν τον ρόλο τα μικρά και το καταευχαριστήθηκαν! Το καλό είναι, ότι δε χρειάζεται δεξιοτεχνία! Όσο πιο άτσαλο το κόψιμο, τόσο το καλύτερο, οπότε είναι μια “δουλειά” ιδανική για μικρά! Και θα διασκεδάσουν και θα σας βοηθήσουν!

Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια το αλουμινόχαρτο. Όσα αυγά θα βάψετε, τόσα κομμάτια. 

Βάλτε σε κάθε κομμάτι μία στρώση από κλωστές, από πάνω το αυγό και από πάνω άλλη μία στρώση!

   

Τυλίξτε το αυγό προσεκτικα για να μη σπάσει.

Αφου τυλίξετε όλα τα αυγά, τοποθετήστε τα σε μία κατσαρόλα, γεμίστε με νερό, προσθέστε και λίγο ξύδι και βράστε για 20 λεπτά!

Αυτό ήταν!

 

Όσο πιο πολλές οι κλωστές, τόσο πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα! 

Εμείς επειδή δε βρήκαμε πολλές κλωστές, δεν είχαμε τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε στο καπάκι να τις βάψετε και με μπογιά (όπως κάναμε και εμείς) και να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα με “νερά” όπως ακριβώς φαίνεται στην φωτογραφία!

Για πρώτη φορά, πάντως, διασκεδάσαμε εξαιρετικά τη διαδικασία και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα! 

Επίσης, τα συγκεκριμένα αυγά είναι και μια πολύ ωραία ιδέα για δωράκι στους νονούς! Στολίστε τα σε ένα ωραίο καλαθάκι, μαζί με σπιτικά κουλουράκια και δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω!

Extra tip: Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε τις κατασκευές, που κάνουν τα μικράκια σας στο σχολείο! Αν τα μικρά σας πηγαίνουν παιδικό σταθμό ή και μέχρι νηπιαγωγείο, είναι βέβαιο ότι κάθε Πάσχα έρχονται με δεκάδες καλαθάκια και πανέμορφες πασχαλινές κατασκευές! Τι καλύτερο από τα να τα στολίσετε και να τα δωρίσετε είτε σε νονούς, είτε σε γιαγιάδες και παππούδες και αγαπημένα πρόσωπα; Και πανέμορφα είναι και συναισθηματική αξία έχουν και σίγουρα οι δικοί σας άνθρωποι θα το εκτιμήσουν πολύ περισσότερο από κάτι “αγοραστό”, ενώ και το μικράκι σας θα χαρεί γιατι έδωσε κάτι που έφτιαξε το ίδιο στον νονό ή στη γιαγιά του!

   

Εμείς πήραμε αυτό το πανέμορφο ροζ καλαθάκι, που έφτιαξε η μικρή μου, το γεμίσαμε από τα trendy αυγά μας (χαχα) , ετοιμάσαμε και ένα βαζάκι με πασχαλινά κουλουράκια, που φτιάξαμε πριν λίγο και τα βάλαμε σε μια ωραία σακούλα για τους νονούς μας! Η λεπτομέρεια, που κάνει τη διαφορά είναι ο κούνελος-χωνί –που μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία- ο οποίος φτιάχνεται πανεύκολα (ένα χαρτόνι πορτοκαλί για χωνί-καρότο και στην κορυφή ένα κεφάλι κούνελου από καφέ ή γκρι χαρτόνι, το κολλάς με συρραπτικό και έγινε!)και μέσα του βάλαμε σε ρολό ζωγραφιές της μικρής για τους νονούς της! Δεν είναι πανέμορφη ιδέα;

Μία ακόμη πανέμορφη ιδέα είναι να βάλετε αυγά σε ένα καλαθάκι ή σε ένα πήλινο κουπάκι και να το στολίσετε με ένα αρνάκι ή αυγουλάκι από τσόχα ή από χαρτόνι, όπως στη φωτογραφία. Αν σας φαίνεται δύσκολο, μπορείτε να ομορφύνετε απλά το καλαθάκι σας με μία πασχαλινή κάρτα του παιδιού σας!

Όπως και να έχει, το μόνο που χρειάζεται είναι καλή και…χαλάρη διάθεση! Άλλωστε, διακοπές έχουμε 😉

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!