5 φθινοπωρινές δραστηριότητες για μέσα στο σπίτι!

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά πλέον στη ζωή μας, τα σχολεία άνοιξαν, οι ντουλάπες με τα χειμερινά ρούχα ετοιμάστηκαν και αν εσείς αναζητάτε έξυπνες και διασκεδαστικές δραστηριότητες για να απασχολήσετε τα παιδάκια σας μέσα στο σπίτι, σας έχω 5 εξαιρετικές και πρωτότυπες προτάσεις, για να περάσετε ποιοτικό και διασκεδαστικό χρόνο μαζί τους!

Βάψτε μαζί ένα δωμάτιο του σπιτιού!

Το φθινόπωρο είναι ο μήνας των αλλαγών και της ανανέωσης. Αν λοιπόν είστε και εσείς σε ανάλογο mood και θέλετε να αλλάξετε έναν χώρο του σπιτιού σας, ή αν θέλετε να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο, όπως συμβαίνει πολύ συχνά αυτήν την εποχή…κάντε το παρέα με το παιδί σας! Κάνοντας μία τέτοια δραστηριότητα και αφήνοντάς το να σας βοηθήσει, θα το κάνει να νιώσει χρήσιμο, μεγάλο και σπουδαίο! Στα plus; Θα έχετε και ένα (μικρό) χέρι βοήθειας στις δουλειές σας! Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή!

Κρεμάστε φωτογραφίες στους τοίχους:

Στο ίδιο πλαίσιο της ανανέωσης με παραπάνω, κάτι πιο εύκολο και ίσως πιο δημιουργικό είναι να ψάξετε παρέα τα οικογενειακά σας albums, να διαλέξετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, να τις βάλετε σε όμορφες κορνίζες και να τις καρφώσετε παρέα στον τοίχο! Έτσι, θα σας μείνει και μία όμορφη ανάμνηση αυτής της ημέρας, αλλά και ένα όμορφο αποτέλεσμα στο σπίτι σας!

Κάντε μια “επαγγελματική φωτογράφιση στο σπίτι!

Για να “απογειώσετε” το προηγούμενο concept, μπορείτε λίγες μέρες πριν διοργανώσετε την ημέρα “κορνίζες”, να διοργανώσετε μία ημέρα “φωτογράφισης” με τους μικρούς σας ήρωες στο ρόλο του επαγγελματία φωτογράφου! Με αυτή τη δραστηριότητα θα τους αναθέσετε έναν πολύ σημαντικό για τα μάτια τους ρόλο, θα τα κάνετε να νιώσουν ικανοποίηση για τις δυνατότητές τους, θα περάσουν υπέροχα και σας εγγυώμαι ότι στο τέλος θα έχετε και τις πιο αυθόρμητες και αστείες φωτογραφίες, για να κορνιζώσετε!

Κάντε ένα πείραμα!

Τι καλύτερο για να πάρει ζεστά το παιδί σας την νέα σχολική χρονιά από το να μιλήσετε για τα μαθήματα, που θα έχουν φέτος και να κάνετε μαζί ένα απλό πείραμα στο σπίτι; Αναζητήστε στο διαδίκτυο ένα από τα άπειρα πειράματα, που θα βρείτε ως επιλογές και εφοδιαστείτε με όλα τα απαραίτητα υλικά για να το κάνετε παρέα! Έτσι, το παιδί θα νιώσει ότι ενδιαφέρεστε για το σχολείο του, θα το κάνετε να αποκτήσει και το ίδιο μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αυτό και φυσικά θα περάσετε ένα διασκεδαστικό απόγευμα παρέα! Ή πρωινό..Εσείς αποφασίζετε! 😉

Διοργανώστε ένα επίσημο δείπνο στο σπίτι!

Με το ξεκίνημα των σχολείων τα περισσότερα παιδάκια τρώνε τα γεύματά τους εκεί, ενώ και οι γονείς συνήθως δεν έχουν χρόνο να φάνε μαζί τους λόγω των πολλών υποχρεώσεων. Το σαββατοκύριακο, λοιπόν, είναι η ιδανική αφορμή, για να συγκεντρωθεί η οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Γιατί όχι, να γίνει όλο αυτό…λίγο πιο επίσημο και κυρίως διασκεδαστικό; Αποφασίστε παρέα με το παιδί σας το αγαπημένο σας μενού, αφήστε το να σας βοηθήσει στο μαγείρεμα, διαλέξτε τα καλά σας σερβίτσια και ετοιμάστε ένα υπέροχο οικογενειακό δείπνο! Είναι μία εμπειρία, που θα σας μείνει αξέχαστη!

Επιλέξτε την αγαπημένη σας φθινοπωρινή δραστηριότητα από τις 5 (ή -γιατί όχι- και τις 5!) και…καλή σας διασκέδαση!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!